Cele mai benefice proprietati ale aburului pentru oameni

Din cele mai vechi timpuri, omul si-a tratat afectiunile si a incercat sa se faca mai atractiv cu ajutorul aburului. Stiti despre proprietatile sale uimitor de benefice?

Daca suferiti de acnee, asigurati-va ca incercati un tratament cu abur. Acneea reduce semnificativ nivelul de atractivitate proprie, mai ales in perioada adolescentei. Acestea sunt adesea cauzate de porii infundati ai pielii in care sebumul si murdaria sunt prinse. Aburul ajuta la deschiderea acestor pori, ceea ce desfunda pielea.

Publicitate

Aburul este util nu numai pentru piele, ci si pentru par. Efectul aburului asupra parului si scalpului poate fi cu greu supraestimat, deoarece deschide cuticulele (teaca exterioara a parului), ceea ce face ca orice efect asupra acestora sa fie mai eficient. De asemenea, circulatia sangelui creste.

Dupa cum am mentionat mai sus, aburul este bun pentru piele datorita capacitatii sale de a o curata de celulele moarte. Uneori, acumularea acestor celule este cauza unei fete deteriorate , fara viata. Daca aceste celule nu sunt indepartate, ele pot duce la eruptii cutanate neplacute.

Aburul este la fel de eficient in eliminarea punctelor negre si a punctelor albe, deoarece deschide porii pielii. In plus, baile faciale obisnuite de aburi inhiba dezvoltarea mai multor tipuri de acnee.

Ei bine, lista noastra mica se termina cu inca o proprietate a aburului, care este cunoscuta de multi oameni. Poate fi folosit eficient in tratamentul racelilor, in special a celor asociate cu disfunctia nazala. Atat un nas care curge sever, cat si congestia nazala pot provoca o multime de minute neplacute pentru o persoana. Incercati o baie de aburi acoperindu-va pur si simplu capul cu un prosop peste un vas cu apa fierbinte .

Autor