Cele mai mari efecte ale fast-food-ului asupra sanatatii

Toata lumea stie ca fast-food-ul este daunator organismului nostru, dar cum anume il afecteaza? Raspunsul la aceasta intrebare a fost dat de expertii germani.

Diabet de tip 2

Una dintre principalele cauze ale diabetului de tip 2 este obezitatea cauzata de consumul excesiv de alimente nesanatoase. Iar cel mai popular tip de acest fel  este fast-food, care provoaca fluctuatii bruste ale nivelului de zahar din sange. Toate acestea contribuie la o incarcare metabolica excesiva, astfel incat organismul isi pierde in cele din urma capacitatea de a utiliza insulina in mod normal.

Depresie

Modificarile hormonale din timpul adolescentei declanseaza adesea tulburari depresive. Aceste tulburari, cum ar fi schimbarile de dispozitie si schimbarile comportamentale, sunt exacerbate de fast-food. O dieta sanatoasa poate juca un rol foarte important in intarirea echilibrului hormonal, dar alimentele grase si fainoase sunt lipsite de nutrienti importanti, motiv pentru care cresc riscul de depresie, in special in randul adolescentilor.

Publicitate

Boli cardiovasculare

Fast-food-ul este bogat in grasimi saturate si trans, care cresc in mod direct nivelul de trigliceride si asa-numitul colesterol „rau” din sange. Si aceste componente afecteaza captuseala vaselor de sange, ceea ce contribuie la inflamatia cronica si, ca urmare, la boli cardiovasculare.

Boli ale ficatului

Consumul regulat de fast-food are aceleasi efecte negative asupra ficatului ca si abuzul de alcool. Studiile au aratat ca cei care mananaca  fast-food care nu fac inca exercitii fizice experimenteaza modificari ale enzimelor lor renale dupa doar cateva saptamani. Aceste modificari sunt similare cu cele care apar la bautura.

Desigur, acesta este un continut ridicat de calorii datorita cantitatii mari de carbohidrati. Din cauza carbohidratilor rapizi apare cresterea in greutate. De asemenea, marea majoritate a fast-food-urilor folosesc o multime de arome care sunt daunatoare in sine si sunt, de asemenea, saturate cu sare. Ca rezultat – edem, probleme cu rinichii, gastrita si colita.

Publicitate

Autor