De ce nu ar trebui sa mananci mai mult de 7 oua pe saptamana

Un ou de gaina contine toti nutrientii esentiali necesari organismului uman. Cu toate acestea, consumul excesiv de oua poate fi daunator sanatatii, in primul rand din cauza continutului ridicat de colesterol. Cate oua poti manca pe zi pentru a evita problemele de sanatate ?

Ouale sunt unul dintre cele mai hranitoare alimente de pe planeta. Un ou contine toate substantele importante pentru functionarea normala a organismului. Sunt bogate in proteine, vitamina B12 si vitamina D. In plus, ouale sunt o sursa a unui numar de antioxidanti care ajuta oamenii sa ramana sanatosi si sa previna dezvoltarea bolilor cronice.

Cu toate acestea, daca mananci mai multe oua decat ar trebui in fiecare zi, poti  avea probleme grave de sanatate. Principalul dezavantaj al oualor este continutul ridicat de colesterol rau din galbenusul lor. Un galbenus de ou contine aproximativ 200 mg de colesterol, in timp ce este daunator sa consumi mai mult de 300 mg din aceasta substanta pe zi. Cu toate acestea, o serie de studii au aratat ca colesterolul alimentar are un efect redus asupra nivelului total de colesterol din organism. Grasimile saturate au un impact semnificativ asupra acestei cresteri.

Citeste si articolul :   Cum sa preveniti hipertensiunea arteriala?

Este imposibil sa decizi care este cantitatea de oua pe care o poate consuma o persoana in fiecare zi . Persoanele fara probleme de sanatate care nu experimenteaza efectele negative ale consumului de oua pot manca pana la 3 bucati pe zi. Cu toate acestea, in medie, oamenii sunt sfatuiti sa nu consume mai mult de 7 oua pe saptamana.

Publicitate

Consumul de prea multe oua pe zi, mai ales in lunile de vara, poate duce la supraincalzire si probleme intestinale. In plus, abuzul de oua provoaca adesea diaree, in special la copiii mici.

Publicitate

Publicitate

Autor