Ce alimente pot creste nivelul de colesterol rau din sange

Nivelurile ridicate de colesterol din sange pot duce la infundarea arterelor, ceea ce poate duce la un atac de cord. In cele mai multe cazuri, continutul acestei substante creste din cauza malnutritiei. Ce alimente pot duce la un nivel ridicat al colesterolului ?

Fluxul sanguin devine rigid si ingust ca urmare a cresterii puternice a acestei substante in sange. Acest lucru face ca inima sa lucreze mai mult. Ca urmare, tensiunea arteriala creste. Principalul motiv al nivelului ridicat de colesterol este prezenta alimentelor bogate in grasimi saturate in dieta. Este extrem de dificil sa renunti complet la ele, deoarece multe alimente contin grasimi saturate, de la carne la produse de patiserie. Uneori nici nu suntem constienti de prezenta lor in compozitie.

Cele mai multe grasimi saturate se gasesc in alimente precum:

– lapte si ciocolata alba;

Publicitate

– prajituri, produse de patiserie si fursecuri;

– carne grasa si grasime;

– carne procesata, cum ar fi carnati sau bacon;

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru a curata o geanta de mana din piele si a o face ca noua

– unt si margarina;

– ulei de cocos si palmier;

– smantana, branza, lapte bogat in grasimi si iaurt.

Pentru a preveni colesterolul ridicat, puteti gasi o alternativa mai sanatoasa la aceste produse.

In loc de unt si ulei de cocos, margarina, ar trebui sa folositi ulei de masline, rapita sau floarea soarelui. Este mai bine sa refuzati carnea grasa si procesata in favoarea puiului sau a curcanului. Uneori este bine sa ai zile fara carne mancand leguminoase, nuci sau soia.

In plus, se recomanda sa alegeti lapte semi-gras sau degresat, iaurturi si branzeturi. Fructele uscate, nucile, ciocolata neagra vor fi o alternativa excelenta la gustarile nesanatoase.

O dieta sanatoasa va va ajuta sa evitati nivelurile ridicate de colesterol si sa preveniti diverse probleme de sanatate, inclusiv un atac de cord. In plus, acest lucru va ajuta la mentinerea unei greutati normale, ceea ce inseamna ca riscul de a dezvolta diabet de tip II va fi minim.

Autor