8 alimente pentru colesterol ridicat

Pentru a mentine nivelul de colesterol sanatos, este important nu doar sa faci miscare regulata, ci si sa iti revizuizuesti dieta. Putem echilibra nivelurile de colesterol bun si rau fara a recurge la diete radicale.

Aflati ce alimente sa includeti in meniul dvs. de sanatate.

Avocado

Conform unui numar de studii occidentale, acizii grasi mononesaturati gasiti in avocado imbunatatesc nivelul colesterolului HDL. Daca aveti colesterol LDL ridicat, incercati sa inlocuiti alimentele bogate in grasimi saturate cu alimente care contin acizi grasi mononesaturati.

Ciocolata neagra

Oamenii de stiinta cred ca consumul moderat de ciocolata neagra poate ajuta la scaderea colesterolului rau si la cresterea valorii colesterolului bun. Acest lucru se datoreaza flavanoizilor, care sunt antioxidanti gasiti in cacao.

Publicitate

Uleiul de masline

La fel ca avocado, acizii grasi mononesaturati din uleiul de masline ajuta la mentinerea nivelului de colesterol sanatos si sunt, de asemenea, extrem de benefici pentru sanatatea inimii.

Citeste si articolul :   10 alimente antiinflamatoare de inclus in dieta ta

Vinetele

Una dintre cele mai sanatoase legume – ajuta la intarirea oaselor, la slabit si la imbunatatirea digestiei. Ele ajuta la echilibrarea nivelului de zahar din sange, sunt benefice pentru sanatatea creierului si a inimii si pot fi incluse in dieta pentru a echilibra colesterolul.

Rodie

Fie ca o adaugati la o salata sau o consumati ca suc proaspat, rodia este un superaliment care ajuta la controlul colesterolului. In plus, incetineste procesul de imbatranire din organism, ajuta la controlul tensiunii arteriale crescute, anemiei.

Usturoi

Cercetarile arata ca condimentele aromate pot ajuta la scaderea nivelului total de colesterol. In plus, usturoiul imbunatateste digestia, intareste sistemul imunitar si este benefic pentru sanatatea inimii.

Naut

Nautul nu este doar o sursa bogata de proteine, ci si un aliment sanatos pentru mentinerea nivelului de colesterol sanatos. Conform studiilor occidentale, consumul de mazare, naut si linte poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau. Nautul ne ofera magneziu, vitamina C, grasimi sanatoase si se crede ca reduc riscul de diabet.

Citeste si articolul :   Remedii naturale pentru durerile de cap

Cirese

Ciresele sunt bogate in antociani, un tip de antioxidant care confera o culoare intensa rosu si violet diverselor fructe si legume. Potrivit oamenilor de stiinta, consumul de cirese reduce riscul de accident vascular cerebral, atac de cord, ajuta la reducerea excesului de grasime si regleaza tensiunea arteriala.

Publicitate

Publicitate

Autor