Care fructe scad nivelurile ridicate de colesterol

Nivelul colesterolului din sangele unei persoane depinde de multi factori, nu numai de nutritie, ci si de starea generala a corpului si de stilul de viata al persoanei.

Alimentele pe care le consumam nu au acelasi efect asupra nivelului de colesterol pe care multi il sustin.

De exemplu, colesterolul care intra in corpul nostru cu alimente are un efect minim, deoarece cea mai mare parte a colesterolului este produsa de corpul insusi.

Alimentele in sine sunt influentate in moduri diferite. Substantele benefice afecteaza productia de colesterol, reducand cantitatea acestuia.

Publicitate

O dieta stricta nu este cea mai buna solutie. Adesea, cu diete stricte, o persoana doar isi inrautateste starea. Trebuie sa mananci orice vrei, dar pentru a ramane sanatos, ar trebui sa tii intotdeauna evidenta aportului zilnic de calorii.

Daca mancati o cantitate normala de alimente, concentrandu-va asupra alimentelor sanatoase si limitandu-va aportul de alimente nesanatoase, colesterolul dvs. va reveni treptat la normal.

Cu toate acestea, exista un fruct care poate reduce semnificativ nivelul colesterolului.

Colesterol

Colesterolul este un compus asemanator grasimilor de care are nevoie corpul nostru. Colesterolul are multe functii foarte importante, inclusiv sinteza bilei si construirea celulelor.

Aceasta substanta se acumuleaza in sange. Acest lucru este foarte periculos, deoarece nivelurile ridicate de colesterol sunt principala cauza a bolilor de inima.

Un fruct care va ajuta la eliminarea corpului de placile de colesterol

Merele uscate reduc semnificativ nivelul colesterolului din sange, potrivit oamenilor de stiinta din Finlanda.

Studiile au fost efectuate cu participarea unui numar mare de barbati si femei. Aproximativ 2,5 mii de persoane au testat efectul diferitelor alimente asupra colesterolului.

Grupul a mancat 70 de grame de mere uscate. Rezultatul studiului a fost pur si simplu uimitor.

De ce merele uscate scad nivelul colesterolului? Totul din cauza pectinei. Aceasta substanta organica normalizeaza in mod natural nivelul colesterolului.

Consumul zilnic de mere uscate timp de 3-4 luni scade nivelul colesterolului cu aproape 22-23  %.

Autor