Cum iti dai seama ca esti infectat cu covid. Noua lista a simptomelor descoperite

Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care pot provoca boli la animale sau oameni. La om provoaca infectii respiratorii, de la raceala comuna la boli mai severe, cum ar fi Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) si Sindromul respirator acut sever (SARS). Cel mai recent coronavirus descoperit provoaca boala coronavirus COVID-19.

COVID-19 este boala infectioasa cauzata de coronavirusul cel mai recent descoperit. Acest virus si aceasta infectie nu au fost cunoscute inainte sa apara focarul din Wuhan, China, in luna decembrie 2019.

Cercetatorii, oamenii de stiinta, descopera aproape zilnic noi informatii despre virus si simptome.

Ce trebuie sa stii

Publicitate

Oricine poate avea simptome usoare pana la severe.

Persoanele mai in varsta si cele care au afectiuni medicale severe, precum boli de inima, pulmonare sau diabet, un risc mai mare de a dezvolta complicatii grave ale bolii COVID-19.

Atentie la aceste simptome

Febra sau frisoane

Tuse

Dificultati de respiratie

Citeste si articolul :   Alimente care nu ar trebui sa fie refrigerate

Oboseala

Dureri musculare sau corporale

Dureri de cap

Pierderea gustului si a mirosului

Dureri in gat

Congestie sau curgerea nasului

Greata sau varsaturi

Diaree

Pete rosii pe piele

Noile tulpini ale virusului sunt din ce in ce mai contagioase, iar cazurile de COVID-19 cresc pe zi ce trece. Potrivit expertilor, pacientii, deja infectati cu COVID-19, dezvolta simptome diferite fata de cele cu care ne-am obisnuit pana in prezent.

Medicii atrag atentia ca al treilea val de COVID-19 a venit cu niste particularitati ale cazurilor care se manifesta cu o afectare pulmonara destul de severa de la bun inceput.

” Inca o data se dovedeste versatilitatea virusului SARS CoV-2. Cu siguranta modificarile tabloului clinic simptomatologic al infectiei COVID-19 sunt o consecinta a aparitiei noilor tulpini, pentru ca fiecare modificare a matricei genetice are expresii clinice diferite.

Faptul ca frisoanele care nu erau prezente sunt tot mai frecvente, ca apar modificari ale senzoriului, mergand pana la confuzarea pacientilor varstnici, ca inapetenta si tulburarile digestive par sa fie tot mai frecvente, ca anosmia si ageuzia care erau inalt sugestive pentru COVID-19 nu mai sunt atat de frecvente, sunt consecinte ale mutatiilor genetice.
Masurarea saturatiei de oxigen ramane esentiala. Asa numita „happy hypoxia” era prezenta si inainte, dar se pare ca este mult mai exprimata acum si intr-adevar, la valori ale saturatiei rezonabile, de fapt, modificarile imagistice obtinute prin CT sunt mai ample decat pana acum”, a mentionat medicul Ion Stefan, sef Sectia de Boli Infectioase Spitalul Militar Carol Davila.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.