Limonada si beneficiile ei atunci cand vrem sa slabim

Lamaile sunt bogate in vitamina C si sunt sanatoase. Citricele ar trebui, de asemenea, sa ajute la scaderea in greutate si astfel veti avea rezultate cu siguranta.

Lamaile sunt considerate bomba de vitamina C prin excelenta si se spune ca topesc kilogramele in exces. De aceea exista chiar si o dieta dedicata citricelor: dieta cu lamaie. Se spune ca are efecte de pierdere in greutate deosebit de rapid si se spune ca dimensiunile intregi ale hainelor dispar in doar o saptamana. Cum functioneaza abordarea dietei si aduce cu adevarat ceva?

Dieta cu lamaie: o marime de rochie pe saptamana cu dieta Crash?

Accentul dietei este desigur lamaia. Cunoscuta si sub denumirea de „Master Cleanse”, dieta cu lamaie a fost dezvoltata in anii 1940 de catre naturistul american Stanley Burroughs. Initial, de fapt, mai mult ca un remediu de post decat intentionat ca o abordare de slabire.

Publicitate

Cu aceasta dieta se spune ca veti ajunge in doar o saptamana sa schimbati numerele la haine. Acest lucru este de posibil, deoarece in dieta clasica cu lamaie se posteste timp de aproximativ 7 pana la 10 zile, cu exceptia catorva litri de limonada pe zi. Cu toate acestea, ar trebui sa fie clar ca acest lucru nu poate fi sanatos.

Asa functioneaza dieta cu lamaie

Dieta cu lamaie in sine este destul de usor de urmat, deoarece exista doar limonada in fiecare zi. Si pentru aceasta aveti nevoie doar de patru ingrediente:

Citeste si articolul :   Cum contribuie zincul si vitamina C la reducerea riscului de raceli?

2 linguri suc de lamaie proaspat stors (aproximativ ½ fructe)

2 linguri sirop organic de artar organic (clasa B sau C, scrie pe eticheta)

1 varf de piper Cayenne

300 ml temperatura camerei, apa plata

Ingredientele trebuie amestecate proaspat de fiecare data si baute de aproximativ 6 ori pe zi.

Cu toate acestea, deoarece acesta este un tip de regim de post, pregatirea este importanta. Inainte de a incepe dieta cu lamaie, alimentele de lux, alimentele foarte procesate, carnea si produsele lactate trebuie reduse incet. Cu putin timp inainte, cel mai bine este sa treceti la supe, ciorbe si sucuri proaspat stoarse. De asemenea, este recomandabil sa curatati colonul inainte de a incepe, de exemplu cu sarea Glauber.

In plus, dupa post, este important sa reveniti incet la alimentele solide pentru a nu supraincarca digestia.

De ce te ajuta limonada sa slabesti?

Consumul de suc de lamaie se spune ca previne pofta de alimente si actioneaza ca un inhibitor al apetitului. In plus, consumul de mai multi litri de suc de lamaie si apa are ca rezultat cresterea excretiei de apa. Ca urmare, slabesti.

Mai mult, arderea grasimilor si metabolismul ar trebui stimulate, care sunt sustinute suplimentar de ardeiul de cayenne si de capsaicina pe care o contine.

Publicitate

Avantajele si dezavantajele dietei cu lamaie

Daca ramai fara mancare solida timp de o saptamana si bei doar limonada in fiecare zi, cu siguranta: vei slabi. Deoarece, de asemenea, dati corpului o pauza de hrana solida si o multime de munca digestiva, detoxifierea si purificarea pot fi, de asemenea, sustinute – ca si in cazul postului.

Citeste si articolul :   Nutritie pentru toate varstele, ce este si cand este bine pentru organism

Deoarece dieta cu lamaie este, desigur, inadecvata ca dieta permanenta, efectul yo-yo este foarte probabil imediat ce reveniti la dieta initiala. In plus, cantitatea de suc de lamaie poate irita mucoasa stomacului si gurii si poate provoca simptome precum dureri de stomac la unele persoane.

In viata de zi cu zi normala, metoda de slabire este foarte probabil sa fie dificil de implementat. Aportul redus de calorii si, mai presus de toate, lipsa nutrientilor pot duce la oboseala si lipsa de energie – poftele alimentare nu pot fi excluse. Lipsa nutrientilor este marea problema cu aceasta dieta similara si foarte unilaterala. Daca doriti sa urmati un astfel de plan de dieta, va rugam sa discutati intotdeauna acest lucru cu un medic in prealabil.

Alternative usoare la dieta cu lamaie

Desigur, sucul de lamaie este sanatos. Puteti beneficia de ingredientele sale valoroase, cum ar fi vitamina C sau substantele vegetale pe care le contine, precum flavonoidele, care contribuie la protectia celulara, dar si fara o dieta accidentala. De exemplu, astfel:

Imediat dupa ridicare, apa cu lamaie stimuleaza digestia: Se amesteca 200 ml de apa calduta cu 1-2 linguri de suc proaspat stors.

Cu 30 de minute inainte de fiecare masa, se spune ca lamaia reduce framantarea poftei de mancare si stimuleaza producerea sucurilor digestive: beti un pahar de apa cu sucul proaspat stors din jumatate de fruct.

Citeste si articolul :   Beneficiile lamaii si scortisoarei asupra organismului

Intre timp, lamaia ar trebui sa opreasca pofta: Bea un pahar de limonada sau bautura noastra de arzator de grasimi.

Desigur, o dieta sanatoasa si echilibrata generala este importanta pentru a topi permanent kilogramele.

Concluzie asupra dietei cu lamaie

Dieta cu lamaie este un post extrem. Atat lamaia, cat si ardeiul de cayenne, daca sunt consumate exclusiv pe o perioada lunga de timp, pot irita stomacul si mucoasele. Deci, daca doriti sa beneficiati de avantajele postului, alegeti un regim de post terapeutic incercat si testati optiuni mai blande, cum ar fi postul de supa.

Acestea fiind spuse si dieta sau nu, lamaile sunt sanatoase. Vitamina C pe care o contin intareste sistemul imunitar, facand din citrice un remediu traditional la domiciliu pentru infectii si raceli asemanatoare gripei – chiar daca au un efect preventiv. Nu trebuie sa fie cativa litri pe zi, doar cu un pahar de suc de lamaie cu apa, iti aprovizionezi corpul cu substante nutritive valoroase si asiguri un efect de detoxifiere zilnic. Si acest lucru poate fi implementat si pe termen lung.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.