Asa se prepara corect limonada. Trucul pe care nu-l stiai

Pentru a trece cu bine de sezonul rece, nu exista nimic mai bun decat o cura cu limonada. Dar oare cati dintre noi stim sa o preparam pe cea care e cu adevarat perfecta?

Iata mai jos cele mai bune sfaturi pentru a pregati cea mai buna limonada!

Mod de preparare

Pentru a obtine limonada cea mai buna, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente apa rece, o cana cu zahar, o cana cu suc de lamaie, feliute de castravete sau frunze de menta.

Publicitate

Pentru inceput, trebuie sa preparati siropul dizolvand zaharul in apa calda, apoi stoarceti sucul a patru sau sase lamai, pentru a putea sa umpleti o cana.

Ulterior adaugati sucul de lamaie peste sirop, apoi apa rece. Daca vi se prea dulce, atunci mai adaugati suc de lamaie.

Pentru un gust aparte, lasati limonada la rece pentru aproximativ o jumatate de ora. Este excelenta daca veti adauga felii lamaie, gheata, dar si feliute de castravete sau frunze de menta.

Articolul continuă după reclame

Iata mai jos si beneficiile consumului de limonada:

Citeste si articolul :   Cinci beneficii ale ciupercilor despre care s-ar putea sa nu stiti

Proprietatile antivirale si antimicrobiene ale acestei bauturi sunt esentiale pentru prevenirea si tratarea infectiilor care afecteaza tractul urinar.

Consumul zilnic de limonada proaspata pe stomacul gol ajuta la eliminarea bacteriilor daunatoare care se inmultesc la nivelul rinichilor si al vezicii urinare.

Multe persoane cred in mod eronat ca, fiind acra, lamaia mareste nivelul de aciditate din organism.

Nu este deloc asa. Din contra, s-a dovedit ca lamaia este unul dintre cele mai alcaline alimente naturale, ajutand la imbunatatirea metabolismului si la reglarea pH-ului.

Vitamina C din compozitia lamaii intareste sistemul imunitar. Consumul zilnic de limonada iti imbunatateste imunitatea si previne dezvoltarea bolilor virale.

Consumul de apa cu lamaie pe stomacul gol amelioreaza numeroase probleme digestive. Fibrele si apa ajuta la prevenirea constipatiei, reduc inflamatiile si combat arsurile la stomac.

Publicitate

Autor

Autor: Razvan Miulescu

Cu o experienta de peste 7 ani in jurnalism, Razvan este in acest moment editor al site-ului fabricatinromania.info. Printre publicatiile la care a activat amintim: andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionat de economie si sport, insa adora si natura si tot ceea ce ofera natura pentru omenire.