Situatie fara precedent: Toate fantanile au secat, iar oamenii sunt disperati.

Situatie extrem de grea pentru locuitorii satului Bughea de sus, judetul Prahova. Acestia au ramas fara apa dupa ce toate fantanile din localitate a secat ca urmare a temperaturilor ridicate si lipsei ploilor.

In acest context, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova, intrunit miercuri in sedinta extraordinara, a hotarat ca pana la sfarsitul saptamanii pompierii sa duca apa cu cisternele in acest sat.

Din cauza temperaturilor ridicate si a lipsei precipitatiilor, fantanile care asigurau apa pentru localnicii din Bughea de Sus si pentru animalele din gospodariile acestora au secat.

Astfel, locuitorii din acest sat nu au nicio alta sursa de apa curenta.

Publicitate

Astfel, incepand de saptamana viitoare, ”primarul unitatii administrativ teritoriale va contracta servicii pentru aprovizionarea cu apa a comunei”.

Seceta este o stare climatica extrema, caracterizata prin faptul ca o anumita regiune sufera din cauza lipsei necesarului de apa, insotita frecvent de canicula. Seceta poate fi clasificata ca:

Seceta meteorologica cand domneste o perioada mai lunga de timp lipsa completa a precipitatiilor sau cand precipitatiile cad in cantitati foarte mici.

Citeste si articolul :   Raed Arafat anunta: Care sunt motivele pentru care se poate parasi localitatea de domiciliu dupa 15 mai

Seceta agricola cand exista o cantitate insuficienta de apa necesara agriculturii (provenita din precipitatii sau ape freatice)
Seceta hidrogeologica cand scade substantial nivelul panzei de ape freatice (rezervorul de apa subterana), nivelul apelor curgatoare si al celor statatoare.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.