Un nou focar in Romania. Secretarul federatiei se afla deja internat in spital

Autoritatile au depistat un nou focar de coronavirus in loturile nationale de judo ale Romaniei. 17 sportivi, 16 baieti si o fata, au fost testati pozitiv, potrivit declaratiei directorului departamentului international din cadrul Federatiei Romane de Judo.

„Din loturile masculine care se pregatesc la Poiana Brasov, seniori si tineret, 16 sportivi au fost depistati pozitiv si 3 membri ai staff-ului tehnic. In plus, la Cluj-Napoca, unde se pregateste lotul feminin, a fost depistata o sportiva, Elena Stere, care se afla in izolare. Nu stim de unde a aparut, pentru ca si eu sunt confirmat cu COVID, desi nu am luat legatura cu ei, am lucrat doar de acasa. In plus, la testele de acum doua saptamani, toti au iesit negativ”, a declarat Eduard Zgorcea.

Publicitate

Toti membrii loturilor masculine si feminine au repetat testele la o clinica privata.

Presedintele Federatiei Romane de Judo, Cozmin Gusa si-a exprimat ingrijorarea pentru secretarul general al federatiei, Gheorghe Savu, depistat pozitiv si care este deja internat in spital.

„Situatia este sub control, nu sunt cazuri grave, dar este surprinzatoare pentru ca n-am avut niciun caz in acest an, iar testarile au fost regulate incepand cu luna mai. Sunt ingrijorat doar legat de secretarul general care are alta varsta, dar si el se simte bine, fiind acum internat la Ploiesti. In rest, toata lumea e bine, inclusiv eu care m-am retestat azi-dimineata, cu rezultat negativ. Le doresc sanatate tuturor, baietii nostri sunt puternici, si vor trece cu bine peste asta, la fel ca si colegii lor din fotbal! Iar noi toti sa invatam sa administram cu calm si intelepciune, ‘traiul cu COVID-ul’”, a scris Gusa pe pagina sa de Facebook.

Printre sportivii depistati pozitiv la coronavirus se afla si Marcel Cercea si Adrian Sulca, membri de baza ai lotului masculin de judo.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.