Un nou focar in Romania. Orasul intra in Scenariul Rosu. Primar: “Se inchide…”

Potrivit autoritatilor, orasul Siret a intrat in scenariul rosu dupa ce a aparut un nou focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Siret. Au fost depistate 42 de cazuri de imbolnavire, dintre care 4 angajati, iar restul pacienti.

Purtatorul de cuvant al DSP Suceava, Gabriela Bancila, a anuntat, vineri, ca numarul cazurilor in focarul de COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie din Siret a crescut, fiind confirmate inca trei cazuri de infectie cu SARS-CoV-2 in randul pacientilor.

In prezent momentul de fata sunt confirmate 37 de cazuri in randul pacientilor si patru cazuri in randul angajatilor spitalului.

In orasul Siret incidenta infectiei cu SARS-CoV-2 a ajuns la 7,69 la mia de locuitori, iar in aceste conditii Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Suceava a dispus o serie de masuri in cadrul unei sedinte extraordinare.

Publicitate

Potrivit Prefecturii Suceava, CJSU a decis ca la nivelul orasului Siret sa fie suspendate toate activitatile cu publicul ale operatorilor economici de tip HoReCa ce desfasoara activitati de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare si/sau bauturilor alcoolice si nealcoolice, de tipul restaurantelor si cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor, in interiorul cladirilor.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 8.262 persoane infectate in ultimele 24 de ore si 186 decese

De asemenea, s-a hotarat ca toate manifestarile si activitatile cu public desfasurate in aer liber, permise in contextul pandemiei de COVID-19, sa se organizeze si desfasoare cu obligativitatea purtarii mastii de protectie si respectarea stricta a distantarii fizice.

″Incepand de astazi industria HoReCa se inchide. Vor putea functiona doar terasele, dar pentru ceea ce inseamna restaurante si cafenele la interior, activitatea nu mai este permisa. De asemenea, slujbele religioase vor fi permise, dar numai in exterior, iar oamenii trebuie obligatoriu sa poarte masca de protectie”, a spus primarul orasului Siret, Adrian Popoiu.

Colegiul Tehnic “Latcu Voda” si Scoala Gimnaziala “Petru Musat” vor functiona potrivit scenariului rosu.

Potrivit Prefecturii Suceava, aceste masuri vor fi aplicate pana la diminuarea incidentei cazurilor pozitive la nivelul orasului Siret sub pragul de 1,5 la mia de locuitori.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.