Marian Godina, revoltat: “Sunteti o rusine a umanitatii!” Ce a patit nepotelul sau

Politistul Marian Godina critica in termeni duri conducerea scolii la care trebuia sa invete nepotelul sau, in varsta de sase anisori.  Sebi nu a fost acceptat, pe motiv ca sufera de o forma de autism.

Iata mesajul integral postat de Marian Godina:

“Cum cizmarul umbla cu ghetele rupte, la fel am procedat si eu.

In timp ce m-am implicat pentru a ajuta, cu ajutorul vostru, desigur, zeci de copii cu probleme financiare ori medicale, din rusine sau din prostie, niciodata nu am pomenit despre situatia uneia dintre surorile mele.

Sora mea are un baietel de 6 ani. Pe Sebi. Situatia lor financiara nu e deloc una buna, locuiesc in chirie, sora mea munceste, dar nu ii poate asigura chiar totul. Adica la fel cum am crescut multi dintre noi.

Nici ea nu s-a gandit vreodata sa-mi ceara sa o ajut cu ceva, am fost crescuti si educati sa nu cerem pentru noi nimic.
Nici azi dimineata, cand m-a sunat abia vorbind, nu a facut-o ca sa imi ceara ajutorul, ba chiar a insistat sa ramana intre noi si mi-a spus ca m-a sunat doar pentru ca simtea nevoia sa vorbeasca cu cineva care sa o linisteasca.
Nepotelul meu, Sebi, sufera de tulburari de spectru, mai exact de o forma de autism.

Citeste si articolul :   Marian Godina a rabufnit: „Mi-a fost rusine. Te intalnesti cu interlopi ca sa negociezi pacea?”

Cu o saptamana in urma, i-au cumparat un costum si l-au pregatit pentru inceperea clasei zero. Pe grupul familiei de whatsapp, unde suntem toti cei cinci frati, a pus si poze cu Sebi la costum, zambind si mandru ca incepe scoala.
Dupa prima zi de scoala, cand s-au dus sa-l ia, invatatoarea i-a zis ca nu-l mai poate primi, ca ceilalti copii nu-l accepta, ca unii parinti se gandesc deja sa-si mute copiii si ca ar fi bine sa repete gradinita.
A doua zi, Sebi s-a trezit si a intrebat de ce nu mai merge la scoala, pentru ca sora mea a inteles ca acolo nu-l mai poate duce.

Dupa ziua in care nu a fost la scoala, invatatoarea a tinut sa o sune pe sora mea si sa ii spuna ca “vaai, sa stiti ca asa s-au bucurat copiii ca nu a mai venit Sebi la scoala!”

La punctul asta deja tremuram de nervi. Am intrebat-o cum o cheama pe aceasta doamna invatatoare, insa sora-mea mi-a repetat ca nu vrea sa faca tam-tam si ca voia doar sa vorbeasca cu mine, sa se mai linisteasca si ca nu are importanta cum o cheama pe invatatoare.

Citeste si articolul :   Gigi Becali, reactie dura dupa ce autoritatile au afirmat ca se gandesc la carantinarea Capitalei

Pentru mine chiar are, asa ca am aflat rapid ca pe doamna invatatoare, de la Scoala Generala nr. 11 din Brasov, o cheama Pirpiliu Ana-Maria.

Domna Pirpiliu, v-ati ales tare gresit profesia, pentru mine sunteti o rusine a umanitatii.

De ce oare ati simtit nevoia sa o mai si sunati sa-i spuneti cat de mult s-au bucurat copiii ca nu a mai venit Sebi la scoala? Intre noi fie vorba, asta e o “vrajeala ieftina”.

Sora mea e un om bland, dar spre nefericirea dumneavoastra, are un frate care se va zbate si se va ocupa sa fiti reclamata pana la minister.

Pentru ca noi asa am fost invatati, sa ne avem ca fratii.
Legat de Sebi, inca nu stiu cum vom proceda, mi-e clar ca la acea scoala nu se va mai putea intoarce. Astept sfaturi.”, a scris Marian Godina pe pagina sa de Facebook.

Autor