Doliu in Romania. S-a stins un cunoscut jurnalist

Doliu in lumea presei din Romania. Unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti din tara a incetat din viata. Momentan, nu se cunosc cauzele decesului.

Doliu in lumea presei

Viorel Varga, un jurnalist cu o cariera incredibila, de aproape 30 de ani in domeniul jurnalismului, a decedat. Acesta era unul dintre cei mai apreciati jurnalisti din Salaj, potrivit adevarul.ro.

“Viorel Varga, unul dintre numele de referinta ale presei salajene, a decedat vineri, 18 septembrie, la varsta de 70 de ani. Poet si jurnalist, Viorel Varga a frecventat cenaclurile „Silvania” Zalau, „Echinox” Cluj-Napoca, Junimea, Clepsidra si Luceafarul. A colaborat cu publicatii precum „Tribuna”, „Steaua”, „Luceafarul”, „Romania Literara”, „Viata Romaneasca” sau „Convorbiri Literare”.

Jurnalistul a publicat si 5 volume de poezii: Trecerea (Bucuresti, Ed. Eminescu, 1971), Niciodata departe (Bucuresti, Ed. Albatros, 1976), Fericit cel care (Bucuresti, Ed. Albatros, 1978), Aproape destin (Bucuresti, Ed. Albatros, 1984), O varsta a florilor (Bucuresti, Ed. Ion Creanga, 1987).

Viorel Varga a debutat in 1969, in ziarul „Nazuinta”. Cea mai mare parte a carierei sale jurnalistice se leaga de cotidianul „Graiul Salajului”, de unde s-a pensionat.

Citeste si articolul :   Salvare pentru mii de romani. Antibiotice Iasi anunta ca poate produce in 48 de ore 20.000 de tratamente anti-coronavirus daca ar avea acces la substanta activa

Distins cu multe premii in anii de activitate, iubit de cititori si apreciat deopotriva de colegii din redactia in care a lucrat si de cei din celelalte trusturi de presa, Viorel Varga va ramane un nume de referinta in istoria presei salajene.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Autor