Doliu in Romania. S-a stins un cunoscut jurnalist

Doliu in lumea presei din Romania. Unul dintre cei mai cunoscuti jurnalisti din tara a incetat din viata. Momentan, nu se cunosc cauzele decesului.

Doliu in lumea presei

Viorel Varga, un jurnalist cu o cariera incredibila, de aproape 30 de ani in domeniul jurnalismului, a decedat. Acesta era unul dintre cei mai apreciati jurnalisti din Salaj, potrivit adevarul.ro.

“Viorel Varga, unul dintre numele de referinta ale presei salajene, a decedat vineri, 18 septembrie, la varsta de 70 de ani. Poet si jurnalist, Viorel Varga a frecventat cenaclurile „Silvania” Zalau, „Echinox” Cluj-Napoca, Junimea, Clepsidra si Luceafarul. A colaborat cu publicatii precum „Tribuna”, „Steaua”, „Luceafarul”, „Romania Literara”, „Viata Romaneasca” sau „Convorbiri Literare”.

Jurnalistul a publicat si 5 volume de poezii: Trecerea (Bucuresti, Ed. Eminescu, 1971), Niciodata departe (Bucuresti, Ed. Albatros, 1976), Fericit cel care (Bucuresti, Ed. Albatros, 1978), Aproape destin (Bucuresti, Ed. Albatros, 1984), O varsta a florilor (Bucuresti, Ed. Ion Creanga, 1987).

Viorel Varga a debutat in 1969, in ziarul „Nazuinta”. Cea mai mare parte a carierei sale jurnalistice se leaga de cotidianul „Graiul Salajului”, de unde s-a pensionat.

Citeste si articolul :   Inca o tara interzice complet accesul romanilor din 13 iulie. Sunt prea multe cazuri de coronavirus

Distins cu multe premii in anii de activitate, iubit de cititori si apreciat deopotriva de colegii din redactia in care a lucrat si de cei din celelalte trusturi de presa, Viorel Varga va ramane un nume de referinta in istoria presei salajene.

Dumnezeu sa-l odihneasca!