Toate scolile inchise in Romania, timp de 3 zile. Cand stau acasa elevii. Anuntul ministrului Educatiei

Timp de trei zile, scolile din intreaga tara vor fi inchise in preajma alegerilor locale din 27 septembrie. Autoritatile au luat aceasta hotarare pentru a avea timpul necesar sa dezinfecteze toate salile de clasa.

Ministrul Educatiei Monica Anisie a transmis vineri ca elevii nu vor merge la scoala in 25, 28 si 29 septembrie. Astfel, vineri, luni si marti, copiii vor sta acasa.

In Capitala scolile vor fi inchise si joi, 24 septembrie.

Cursurile se vor desfasura online in aceasta perioada.

“Chiar daca se inchid si se suspenda cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel national se vor inchide toate unitatile de invatamant vineri, luni si marti in vederea desfasurarii alegerilor. Luni dimineata va avea loc o consultare cu asociatiile comunelor, oraselor si municipiilor si uniunea consiliilor judetene cu Ministerul Educatiei prin care sa stabilim daca se vor inchide si vineri, in functie de localitatile si scolile in care se desfasoara procesul educational”, a declarat ministrul Educatiei.

Citeste si articolul :   Ministerul Educatiei a facut anuntul. Mai multe scoli trec in online. Iata cum se va invata in fiecare localitate

Ministrul a mai spus ca luni si marti cursurile cu prezenta fizica raman suspendate pentru a se igieniza si dezinfecta toate salile in care a avut loc procesul electoral.

Luni, autoritatile vor stabili daca scolile vor fi inchise si joi in toata tara.

Autor