Nelu Tataru, anunt de ultima ora. Ce se intampla cu scolile in timpul alegerilor

Nelu Tataru, Ministrul Sanatatii, a anuntat care va fi procedura adoptata la nivelul scolilor din Romania pentru perioada alegerilor in contextul pandemiei de coronavirus. Tot ministrul a spus si ce masuri sunt necesare pentru prevenirea raspandirii COVID-19.

Decizia ii afecteaza pe toti elevii din tara. Potrivit ministrului, scolile vor fi inschise in ziua de vineri, inainte de alegeri, precum si luni si marti, dupa alegeri, pentru dezinfetie.

Ce se va intampla cu scolile in perioada alegerilor

„Este o hotarare care s-a dat dupa consultarea Grupului Stiintific, intr-adevar, se fac niste dezinfectii terminale, care au anumiti timpi si pentru a avea siguranta si a nu a mai avea efectele pe care le-am avut la inceputul anului cu acele dezinfectii facute in scoli si cu intoxicarea copiilor. O sa avem vineri inchisa scoala, luni si marti inchisa scoala”, a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru.

Si ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat ca scolile vor fi inchise pe perioada alegerilor. In Bucuresti, chiar si joi sunt scolile inchise.

Citeste si articolul :   Noi restrictii impuse in Romania! Tataru si Arafat au facut anuntul

Cursurile se vor desfasura online in aceasta perioada.

“Chiar daca se inchid si se suspenda cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel national se vor inchide toate unitatile de invatamant vineri, luni si marti in vederea desfasurarii alegerilor. Luni dimineata va avea loc o consultare cu asociatiile comunelor, oraselor si municipiilor si uniunea consiliilor judetene cu Ministerul Educatiei prin care sa stabilim daca se vor inchide si vineri, in functie de localitatile si scolile in care se desfasoara procesul educational”, a declarat ministrul Educatiei.

Autor