Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a dat cea mai buna veste. Astazi se da ordinul

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii a spus astazi ca ordinul comun cu normele privind redeschiderea creselor si gradinitelor va fi finalizat pana la pranz o sa apara in Monitorul Oficial.

“Astazi pana in pranz ordinul este gata, noi l-am finalizat, este la Ministerul Educatiei si va aparea in Monitorul Oficial. (…) Da, vor fi redeschise (gradinitele si cresele – n.r.)”, a spus Tataru pentru Digi 24.

Ministrul a fost intrebat ce se intampla cu cresele si gradinitele de stat, raspunsul ministrului:

“Noi avem toata disponibilitatea atat in a asigura, prin INSP si Ministerul Sanatatii, regulile, Ministerul Educatiei de asemenea, ramane ca si autoritatile locale care le gestioneaza sa fie de acord”.

Ce se intampla cu  mall-urile

Tataru a specificat ca in aceasta problema normele sunt aprobate.

Cat despre slujbele din interiorul bisericii, ministrul a spus ca momentan “nu este cazul”.

“Pentru urmatoarea saptamana sau urmatoarele doua saptamani inca nu este cazul, trebuie sa urmarim efectiv evolutia numarului de cazuri si evolutia pandemiei in general in urmatoarea saptamana, apoi vom decide”, a clarificat Tataru.

Citeste si articolul :   Nelu Tataru catre pelerinii de Sfanta Parascheva

Si Orban considera ca redeschiderea bisericilor pentru slujbele de interior, nu se poate realiza, deocamdata.

„Am discutat in zona religioasa cu Preafericitul Pariarh si alti lideri religiosi. Le-am spus ca vom deschide la un moment dat bisericile, dar aceasta decizie trebuie luata cu precautii maxime si intr-o perioada in care nivelul de raspandire a virusului este foarte scazut. La biserica este un spatiu inchis, unde oamenii stau inghesuiti. Sa fim seriosi, nu poti sa te duci cu jandarmii sa verifici masurile de distantare. Este o chestiune si de autoreglementare din partea bisericii. (…)

Preotii nu pot sa tina slujbele cu masca pe figura. Cei care canta in cor nu pot sa cante cu masca pe fata. Daca unul e bolnav, ii imbolnaveste pe toti. Eu am incredere in biserici ca au puterea de organizare. Pe de alta parte, este inca acest virus”, a precizat Ludovic Orban.

Autor