Un nou focar intr-un mare spital din tara. Zeci de persoane sunt infectate

Un nou focar de coronavirus. Oficialii Directiei de Sanatate Publica Iasi au anuntat, in cursul zilei de marti, ca a fost depistat un nou focar de COVID- 19 la Spitalul “Sf. Sava” din Iasi, Persoanele depistate pozitiv sunt atat pasienti cat si angajati ai spitalului.

Conform comunicatului transmis de DSP Iasi, 15 persoane au fost confirmate cu noul virus. Dintre acestia noua persoane sunt beneficiari si alti sase sunt angajati, ai spitalului, mentioneaza Agerpres.

DSP Iasi a anuntat ca au fost luate masurile necesare in astfel de situatii. Persoanele infectate sunt izolate si supravegheate permanent de catre personalul medical.

Totodata, personalul medical depistat pozitiv, dar asimptomatic si contactii directi au fost izolati la domiciliu.

Publicitate

Spitalul “Sf. Sava” este o unitate medicala privata specializata in ingrijiri paliative a persoanelor cu Alzheimer si alte forme de dementa. Unitatea medicala are si o baza de balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala, precum si laborator de analize medicale.

Citeste si articolul :   Doctorul Alexandru Rafila: Probabil spre sfarsitul lunii aprilie vom avea mii de cazuri zilnic

Ce inseamna ingrijire paleativa

Ingrijirea paliativa functioneaza pe baza unor principii stabilite cu gandul la starea pacientilor, dar si a celor dragi lor:

-asigura inlaturarea durerii si a altor simptome, acestea fiind comune pacientilor in faza terminala. Cu cat durerea este mai indelungata, cu atat aceasta devine mai traumatizanta, determinand astfel modificarea personalitatii pacientului;

– trateaza sfarsitul vietii ca pe un proces normal;

-raspunde de nevoile fizice, psihosociale si spirituale care intervin in aceasta etapa a vietii;

– asigura o evaluare completa a starii bolnavului, complexa si corecta, esentiala atat pentru diagnostic, cat si pentru tratament;

– utilizeaza terapiile potrivite fiecarui caz in parte pentru a mentine, pe cat posibil, independenta si activitatea pacientului si pentru a-i asigura cea mai buna calitate a vietii;

– ofera sprijin moral pacientului pe masura ce el se adapteaza la scaderea abilitatilor fizice si realizeaza faptul ca sufera o serie de pierderi;

– ofera sprijin familiei care realizeaza ca va pierde pe cineva drag;

Citeste si articolul :   Procurorii cer ridicarea imunitatii pentru Nicolae Banicioiu, acuzat de fapte de coruptie

– ofera sprijin familiei in timpul bolii pacientului si in perioada de doliu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.