Ministrul Culturii anunta cele trei scenarii pentru redeschiderea cinematografelor

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunta trei scenarii pentru reluarea spectacolelor: sali deschise 100%, sali deschise la o capacitate de 66% din totalul numarului locurilor disponibile sau mentinerea interdictiilor.

„Lucram la trei scenarii care vor fi aplicate in functie de evolutia epidemiologica de la nivelul fiecarui judet. Masurile de relaxare pentru cinematografe si sali de spectacol le avem pregatite inca de la inceputul starii de alerta si au fost realizate impreuna cu reprezentantii sectoarelor cultural-creative, insa evolutia nefavorabila a pandemiei ne-a tinut pe loc. Luand in considerare sfaturile specialistilor in epidemiologie si analizand situatia din alte state care au implementat masurile, am asteptat pana la momentul oportun pentru a face acest demers, astfel incat sa nu fie periclitata sanatatea romanilor si ca sistemul de sanatate publica sa fie pregatit”, a scris Bogdan Gheorghiu pe Facebook.

Conform acestuia, saptamana aceasta se vor stabili exact conditiile in care se pot relua activitatilein salile de spectacole.

„Speram ca dupa 15 septembrie sa fie permisa reluarea activitatilor artei spectacolului in sali. Analizam scenariile din alte state, cum ar fi Germania. Strategia pe care o propunem este permiterea reluarii activitatilor culturale in spatii inchise, pe judete, in concordanta cu evolutia locala a epidemiei”, a adaugat ministrul.

Potrivit acestuia, exita trei scenarii:

Citeste si articolul :   Klaus Iohannis, despre revenirea la starea de urgenta si vaccinarea populatiei

a) redeschiderea salii la o capacitate de 100% din totalul numarului locurilor disponibile;
b) redeschiderea salii la o capacitate de 66% din totalul numarului locurilor disponibile, intrucat familiile vor putea sta impreuna si grupuri pana la 3 persoane
c) mentinerea interdictiilor pentru evenimentele culturale in spatii inchise si pentru cinematografe.

„Ne dorim ca romanii sa se bucure de toate produsele culturale existente, insa fara a face rabat la sanatate. Vedem cazul Spaniei, care a deschis prea devreme salile de cinematograf si care au avut o crestere imprevizibila a numarului de cazuri, ceea ce a fortat autoritatile sa sisteze activitatile din spatii inchise”, a conchis Bogdan Gheorghiu.

 

 

Autor