Marturisiri uluitoare. Conditii inumane la Spitalul Elias! Pacientii tinuti in izolare nu au acces la toaleta. Reactia Spitalului

O pacienta internata la Spitalul Elias din Capitala spune despre conditiile de spitalizare ca sunt ca in Evul Mediu. Pacienta spune ca a fost internata intr-un salon fara sa aiba acces la toaleta. Femeia mai spune ca a fost obligata sa foloseasca plosca si saci de gunoi pentru necesitatile fiziologice.

Pacienta ne era suspecta de coronavirus, internata fiind pentru o operatie de hernie ombilicala, scrie Newsweek Romania.

„Eu nu eram suspecta de COVID. Eu m-am dus pentru o reoperare de hernie ombilicala, fara legatura cu COVID. Mi s-a spus sa vin pe 23 august, duminica la ora 11:00, si conform noilor reguli trebuie sa faca testul de COVID. M-am dus, m-au bagat in acel salon, prima data am crezut ca e o gluma cand am intrebat asistenta pentru ca vazusem ca nu am toaleta.

A venit infirmiera si mi-a explicat ce trebuie sa fac. Mi-a zis ca trebuie sa urinez in pleosca si sa vars in pampers, sa il folosesc de mai multe ori. Si daca vreau sa fac si cealalta treaba sa fac in sac, sa il leg, si cand vine cineva sa il ia o sa il ia. Am zis ca e ceva inuman, unde sunt igienele si mi-au spus ca astea sunt regulile. Bineinteles la o ora si jumatate mi s-a zis sa sa ma mut din acel salon in alt salon cu o doamna. Am refuzat categoric, am zis ca asa ceva nu accept.

Puteam sa vin cu testul covid facut la spital singura. Dupa ce am zis ca o sa sun la televiziune sa arat filmuletul, mi-au dat salon cu toaleta. Existau saloane. Doctorul care trebuia sa ma opereze mi-a zis ca astea sunt regulile si ca eu fac tam-tam. Dupa o ora a zis ca eu sunt aia care ii face -reclama. Au inceput sa se comporte foarte urat dupa ce au auzit ca am trimis filmuletul. Am iesit din spital ieri”, a declarat pacienta.

Citeste si articolul :   Rasturnare de situatie in cazul "Matei Bals". Fiica unei paciente: "Era frig, eu am dus o aeroterma"

Explicatiile Spitalului Elias

„Regulile in vigoare prevad internarea pacientilor aflati in asteptarea rezultatului testului SARS-CoV-2 in saloane cu grup sanitar propriu, reguli care sunt respectate si in spitalul nostru.

Din cauza numarului mare de urgente internate in ziua precedenta, saloanele cu grup sanitar propriu, in care este internat cate un singur pacient, au fost epuizate.

Ca urmare, solutia temporara, care sa asigure izolarea unui astfel de pacient, a fost internarea intr-un salon fara grup sanitar, urmand ca pentru necesitatile fiziologice sa fie utilizata metoda folosita curent in cazul pacientilor care nu se pot mobiliza si anume plosca.

Sacul pentru deseuri periculoase se aseaza in interiorul acestui recipient de care apoi pacientul se foloseste. Dupa folosire, sacul este inchis ermetic si este inlaturat din salon de indata ce pacientul solicita asistenta personalului.

Este regretabil ca eforturile personalului unui spital pus integral la dispozitia nevoilor pacientilor, atat ca spital de urgenta, cat si ca spital de faza 2, sa fie umbrite de aspecte strict operative, prezentate in afara contextului functional care le-a generat” – se spune intr-un comunicat transmis de Spitalul Elias

Autor