Anunt oficial! Cu cat se maresc pensiile si ce se intampla cu alocatiile

Violeta Alexandru, ministrul Muncii a spus ca sunt cautate cele mai bune solutii pentru a creste pensiile si alocatiile.

„PNL este determinat sa gaseasca resurse pentru cresterea pensiilor si a alocatiilor, altminteri stiti ca alocatiile au fost crescute in ultimii ani ca urmare a initiativei PNL. PSD este populist.

Vorbeste despre ce si-ar dori. PNL chiar a facut. Toate cresterile de alocatii, in ultimii ani, au fost facute ca urmare a initiativelor PNL. (…) Avem nevoie de cifrele Ministerului Finantelor pentru a fi responsabili cu privire la ce se intampla cu pensiile”, a mai spus Ministrul Muncii.

Ministerul Finantelor va prezenta in curand o „prima diagnoza a incasarilor la buget”.

Publicitate

„MFP trebuie sa ne spuna care este situatia in acest moment. In baza acestei evaluari, vom face o discutie argumentata. (…) Cu siguranta ele vor creste. Premierul a facut aceste declaratii. Cu siguranta avem datoria sa fim responsabili nu numai cu privire la acest an, ci si la anul viitor”, a mai declarat Ministrul Muncii.

Citeste si articolul :   Deputatul PSD Catalin Radulescu, revoltat: "Un politist cu sapte clase sau doua, ma invata pe mine cum sa port o masca”

Pensiile si alocatiile vor creste gradual

Ministrul Finantelor, Florin Citu a spus ca pensile si alocatiile vor creste gradual.

„Stiu ca este nevoie sa crestem pensiile, dar vreau sa facem asta in contextul in care am spus ca vrem sa alocam mai multi bani pentru investitii. N-are sens sa vorbim despre cresterea pensiilor fara sa vorbim de o economie care creste, care produce, care are de unde sa plateasca pensii, salarii si alocatii.

Noi am reusit sa ne finantam si sa avem increderea investitorilor straini tocmai ca am fost precauti si ca am reusit sa administram responsabil finantele tarii.

Propunerea mea este de 10% (cresterea pentru pensii – n. r.), ca sa avem bani si pentru alocatii si pentru investitii. Daca nu facem asa si mergem pe directie populista, nu vom avea bani nici de investitii, nici de de altceva.

Suma care mergea la buget din impozitarea pensiilor speciale era de 1 miliard de lei. Cheltuielile in plus pentru pensii, in ultimele patru luni de zile, sunt de 10 miliarde de lei. O crestere cu 10% a pensiilor anul acesta inseamna un punct procentual la cheltuielile de anul viitor. Deci, asta inseamna sa gasim un punct procentual anul viitor la cheltuieli”, a declarat Citu.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.