Orban, despre majorarea pensiilor si a alocatiilor

Exista posibilitatea majorarii graduale a alocatiilor, a declarat, miercuri premierul Ludovic Orban. In privinta pensiilor, nu s-a luat o decizie finala, insa „realiattea este ca resursele financiare sunt limitate”.

Intrebat daca a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre majorarea pensiilor, premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, ca discutia a vizat programul economic, iar in privinta pensiilor inca nu a fost luata o decizie.

„Nu am discutat. Am discutat despre programul economic. (…) Ministerul Finantelor trebuie sa prezinta raportul asupra starii economiei si bugetului. De asemenea, Comisia de prognoza trebuie sa realizeze prognoza pentru evolutia economiei in perioada urmatoare, pe baza datelor economice. Evident, urmarim si toate analizele si prognozele care sunt facute de Comisia Europeana sau de alte institutii precum Banca Mondiala privitoare la evolutia economiei romanesti si economiei europene. In functie de asta, vom lua o decizie. Cum vom lua o decizie, o vom face publica”, a spus Orban.

Intrebat, in continuare, daca exista varianta cresterii cu doar 10% a alocatiilor, premierul a spus ca exista aceasta varianta, precum si varianta de a creste, „dar de a creste progresiv”.

„Realitatea este ca resursele financiare sunt limitate si aceste resurse financiare trebuie utilizate cu foarte multa atentie, pentru ca obiectivul nostru fundamental este acela de a relua cresterea economica, de a sustine un ritm extrem de important de investitii publice si investitii private, de a creste exporturile, astfel incat sa asiguram un suport economic suficient de solid, pentru ca sa putem creste in mod real veniturile populatiei”, a mai spus premierul.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.