Reguli stricte, incepand de astazi. Ce se intampla cu persoanele nevaccinate

Reguli stricte, incepand de astazi. Timp de 30 de zile, doar cei imunizati anti-Covid sau cei care au o urgenta vor putea sa iasa din case dupa ora 22.

Astfel, toate magazinele se vor inchide la ora 21:00.  Pentru prima data, vor fi acceptati in mall, institutii de stat, mari centre comerciale sau hoteluri numai cei vaccinati sau cei care au trecut prin boala in ultima jumatate de an.

Nuntile si botezurile vor fi interzise.

Capitala revine la carantina de noapte. Timp de o luna, intre 22.00 si 05:00 vor avea voie sa circule doar persoanele vaccinate sau trecute prin boala.

Raed Arafat: “Vor iesi doar cei vaccinati sau trecuti prin boala, adica cei care au imunitate, nu cei testati care se pot duce undeva si se pot infecta.”

Mai sunt exceptati cei care au declaratie pe propria raspundere ca au o urgenta, bine intemeiata, ori legitimatia sau adeverinta de la serviciu care sa ateste ca merg la munca.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, prima declaratie dupa explozia de la Petromidia

Magazinele si activitatile de prestari servicii, precum saloanele de coafura, vor fi inchise de la ora 21.00.

Una dintre marile schimbari este ca vom avea nevoie de certificatul verde, daca suntem imunizati prin vaccin sau trecuti prin boala pentru a merge in orice institutie de stat, de pilda la primarie, la mall-uri, inclusiv hipermarketuri, in hoteluri ori in restaurante, ba chiar si daca facem o vizita intr-o cladire privata. Exceptiile sunt magazinele alimentare, farmaciile si benzinariile.

Vom avea nevoie de certificatul verde si daca mergem in alte locuri publice: la cinema, la sala de sport, la sala de jocuri de noroc, dar si la locurile de joaca si piscine. Toate vor putea functiona pana la 30% din spatiul disponibil.

Certificatul verde nu este cerut pentru slujbele religioase, inclusiv in interior, unde se cere asigurarea unui spatiu de doi metri patrati pentru fiecare persoana.

Restaurantele, cafenelele si terasele vor putea functiona la jumatate din capacitate, dar numai pana la ora 21.00. In rest, barurile si discotecile se vor inchide pentru o luna, iar evenimentele private de orice fel precum nunti, botezuri, aniversari sunt interzise.

Citeste si articolul :   Raed Arafat, veste buna pentru romani

Competitiile se vor tine fara spectatori.

Raed Arafat: “Toate institutiile de stat private sa treaca la telemunca 50%, daca se poate. Masca devine obligatorie peste tot. La birou sunt eliminate toate exceptiie, iar cele din exterior fara masca, doar activitati sportive.”

Cresele vor fi singurele care vor functiona in urmatoarele 14 zile, restul – licee, scoli si gradinite, vor fi inchise.

Regulile referitoare la certificatul verde nu se aplica si in cazul copiilor cu varste mai mici de 12 ani.

Autor