Noi masuri in Italia: „Semafoare” instalate la toalete, care avertizeaza angajatii privind distantarea sociala

Noi masuri in Italia. In fabricile din Italia s-au luat noi masuri pentru a limita accesul angajatilor in toalete. Acest sistem de “semafoare” se afla printre noile masuri de siguranta pe care le-au luat angajatorii pentru ca muncitorii sa respecte distantarea sociala, precizeaza Daily Mail.

Simone Mela este una dinte cele 200 de persoane care si-au pastrat locul de munca intr-o companie din regiunea italiana Umbria, unde se produc frigidere pentru baruri si supermarketuri si care inainte de inceperea pandemiei de coronavirus numara peste 800 de salariati.

Simone si-a putut pastra slujba pentru ca angajatorul a implementat o serie de solutii, de la unele simple la unele avansate, pentru a se asigura ca muncitorii pot respecta distantarea sociala.

Printre noile masuri, care fac parte din noua normalitate in Italia, se afla si un sistem de avertizare luminos care limiteaza accesul angajatilor in toalete, prevenind astfel raspandirea noului virus din China.

De asemenea, in fabrica au fost trasate alei din benzi autocolante, asa incat muncitorii sa nu stea apropiati.

Citeste si articolul :   Solstitiu de vara 2020. Este cea mai lunga zi din an. Vezi ce treditii si superstitii sunt legate de acest fenomen

Angajatii folosesc masti de protectie a fetei, manusi si sunt separati in timpul serviciului prin panouri speciale transparente.

De asemenea, la fiecare muncitor i se ia temperatura la intrare in tura, cu scanere speciale.

Strategia high tech pe care se bazeaza compania este SWAT (System Workers Advance Tracing), un sistem de detectare a miscarilor salariatilor, format dintr-un dispozitiv care se poarta pe salopete si o aplicatie pe telefonul mobil. Atunci cand un angajat se apropie prea mult de un altul, sistemul incepe sa vibreze, trimitand semnale la o baza de date.

Desi seamana cu un sistem de spionaj, in conditiile actualei pandemii acesta este foarte util, pentru ca ii ajuta pe oameni sa pastreze distanta sociala pentru a nu se imbolnavi.

„Daca se descopera un caz pozitiv, este mai simplu sa detectezi contactele pe care bolnavii le-au avut. Ne simtim in siguranta”, a spus Mela, potrivit Daily Mail, citat de Mediafax.

Conducerea companiei a realizat ca, daca doreste sa isi mentina activitatea, trebuie sa implementeze noi masuri de protectie, pentru a preveni imbolnavirea cu coronavirus.

Citeste si articolul :   Restrictii dure la Craiova. Carantina de noapte si in timpul saptamanii

Autor