Raed Arafat avertizeaza: ”Se autocondamna la moarte”

Raed Arafat, seful DSU, spune ca cei care nu vor sa se interneze, desi sunt in stare grava, cu COVID-19, se autocondamna la moarte, pentru ca singura lor sansa este tratamentul.

”Cred ca ce vedem astazi este un lucru extrem de bun. Le multumesc celor care vin sa se vaccineze, nu numai aici, ci peste tot in tara. S-a dovedit ca chiar daca suntem intr-o situatie destul de critica, oamenii au inteles si vin la vaccinare.

Deja suntem la peste 80.000 pe zi, ajungem la 90.000 pe zi. Este foarte bine si cu totii avem datoria sa facem acest lucru si sa ne implicam: medici de familie, persoane nevaccinate inca, persoanele care au dubii sa puna intrebari, sa le raspundem de ce este bine sa se vaccineze.

Important e ca asta este unica solutie ca sa nu se mai repete situatia in care ne aflam acum, unica solutie pentru a preveni astfel de situatii si de a se proteja fiecare pentru viata lui si a celor din jurul lor”, a spus dr. Arafat.

Medicul  le recomanda celor indecisi sa vina sa se vaccineze, pentru ca vaccinarea este solutia optima de prevenire si de a evita sa ajunga pe un pat de terapie intensiva sau sa isi piarda.

Citeste si articolul :   Ministrul Culturii anunta cele trei scenarii pentru redeschiderea cinematografelor

”Restrictiile sunt impuse pentru ca pana acum nu ne-am vaccinat destui”, a precizat Raed Arafat.

Raed Arafat,  despre persoanele care ajung in stare grava si care refuza internarea in spital.

”Inseamna ca se autocondamna daca sunt in stare grava si inca asculta aceste sfaturi de a nu se interna, de a nu primi tratamentele insemana ca se condamna singuri la moarte, nu la altceva, pentru ca daca esti in stare grava trebuie sa ajungi la spital, chiar inainte sa ajungi in stare grava.

Daca esti deja in stare grava, unica sansa a ta este in spital”, a mai spus seful DSU, Raed Arafat.

Autor