Inca 57 cazuri de rujeola confirmate in ultima saptamana in 4 judete

Inca 57 cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana in patru judete din Romania. Numarul total al imbolnavirilor a depasit 19.800, anunta Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana vineri, 17 aprilie, este de 19.813, din care 64 de decese.In ultima saptamana, au fost raportate 57 cazuri nou confirmate in Satu Mare, Cluj, Bihor si Timis.

Articolul continuă după reclame

Rujeola (pojarul) este o boala infectioasa care adesea duce la complicatii. Astfel, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeola, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeola, boala este mortala.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.