Trump, acuzatii grave: ”Din China a venit virusul. Nu pot minti cat sunt eu presedinte!”

Suspiciunile la adresa Chinei nu se refera doar la numarul real de victime ale pandemiei. Servicile de informatii si de securitate americane au confirmat ca investigheaza ceea ce multi considera a fi o teorie a conspiratiei.

Coronavirusul care conform datelor oficiale a infectat peste 2,2 milioane de oameni si a ucis aproape 150 de mii in toata lumea nu ar proveni de la o piata de peste si animale vii din Wuhan, ci dintr-un laborator chinezesc.

Publicitate

La inceputul crizei, Beijingul a indreptat atentia lumii catre acest loc, o piata de fructe de mare si animale salbatice vii din Wuhan, care a fost prezentata drept sursa virusului denumit ulterior SARS-COV 2.

Regimul de la Beijing a respins categoric aceasta teorie, dar a insistat ca originea trebuie lamurita strict de oamenii de stiinta.

Publicitate

Tot guvernul chinez a impus insa cenzura pentru cercetarile academice cu privire la originea noului virus.

Mai mult, Ministerul chinez de externe insinua, luna trecuta, ca “armata americana ar fi adus epidemia in Wuhan”.

Citeste si articolul :   Cat a platit Klaus Iohannis pentru cizmele pe care le-a purtat la actiunea de plantat copaci de la Dabuleni.

Donald Trump, presedintele SUA: ”La un moment dat, China a incercat sa dea vina pe armata americana pentru aparitia virusului. Cred ca intre timp au incetat sa mai sustina asa ceva. Asta nu e posibil. Nu cat sunt eu presedinte. Din China a venit virusul.”

Pe de alta parte, controversa coincide cu o dezvaluire semnificativa.

David Culver, corespondent CNN in China: ”Documente cu circuit intern, procurate de Associated Press, arata ca responsabilii chinezi au cunoscut severitatea potentiala a virusului, dar au intarziat sa sune alarma timp de cel putin 6 zile. Relatarea Associated Press se bazeaza pe o nota informativa “scapata” de la o teleconferinta secreta”.

Pe 8 decembrie, guvernul local din Wuhan anunta prima data simptomele unui virus necunoscut. Peste aproape o luna, abia pe 3 ianuarie, oficialii din sanatate locali subliniau ca nu exista transmitere de la om la om. In aceeasi zi, China a notificat SUA despre virus. Pe 7 ianuarie, presedintele Xi Jinping a admis public ca e la curent cu virusul, dar abia peste o saptamana a ordonat sa se ia masuri, deci pe 14 ianuarie. Abia pe 23 ianuarie Wuhan a intrat in carantina.

Citeste si articolul :   Record de apeluri de la batrani

Reporterii CNN au stat de vorba cu unul dintre doctorii care au incercat sa avertizeze in privinta aparitiei unei boli similare SARS.

Li Wenliang, doctor: ”Abia mai respir”.

Citeste mai multe pe stirileprotv.ro

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.