De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios! Dezvaluirea facuta in direct la TV: “Dumnezeu exista, oamenii nu!”

Cristian Tudor Popescu a spus ca in seara Invierii va citi din Biblie. Desi nu este credincios, jurnalistul a declarat ca el considera ca Dumnezeu exista, insa oamenii nu exista si a dat un exemplu in acest sens.

De ce Cristian Tudor Popescu nu este credincios: “Cred in Dumnezeu. Dar El nu are nimic uman”
CTP a spus la Digi 24 de ce are aceasta credinta: “Universul observabil, cel pe care il stim este de 93 de miliarde de ani lumina. Stiti ce inseamna asta? Va dati seama de imensitatea Universului avand in vedere ca lumina face 8 minute de la Pamant pana la Soare? Va dati seama cat de mici suntem? Inca ceva.

Toata materia pe care o vedem, planete, stele, tot ce vedem, tot ceea ce este materie observabila in acest Univers este doar 6% din total. Restul de 94% sunt gauri negre, materie neagra, e neant. Neant. Va dati seama cat de insignifianti suntem in acest Univers urias.

De asta spun ca noi nu existam. Practic, in tot acest Univers noi nu existam. Da, eu cred in Dumnezeu. Si cred ca Dumnezeu este tot acest Univers. Si nu are nimic uman”, a spus jurnalistul.

“Stiti ce scrie in Cartea lui Iov, «Dumnezeu este cel care imbatraneste muntii fara ca ei sa stie». Extraordinar”

Citeste si articolul :   Prefectul din Galati, fara masca in timpul unei inspectii: Nu e spatiu pentru activitati cu publicul

Asta nu il impiedica sa citeasca Biblia in Seara Invierii, lucru pe care ii invita si pe ceilalti cititori sa il faca: “Voi citi Biblia, care este un text de o valoare inestimabila. Voi citi Noul Testament si voi citi din cartea lui Iov, care este una de referinta. Acolo am vazut cea mai completa definitie a lui Dumnezeu. Si nu este usor sa il definesti.

Intrebati-i pe credinciosi cine sau ce este Dumnezeu. Daca intrebati ce s-ar putea sa se infurie si atunci intrebati cine este. Va vor raspunde prin atribute. «Atotputernic, mare, etcetera». Stiti ce scrie in Cartea lui Iov, «Dumnezeu este cel care imbatraneste muntii fara ca ei sa stie». Extraordinar”, a spus CTP.

Jurnalistul nu a ezitat sa ii critice pe cei care vad sarbatoarea Pastelui ca un prilej de a se indopa cu mancare: “Sa vedem cati vor mai suna la 112. Nu de COVID-19, de mancat si baut prea mult. De indopat cu miel. Sa vedem anul acesta ce va fi.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, circ in curtea spitalului „Marius Nasta”: „Chemati Politia, vreau sa depun plangeri'

Poate ca, de aceasta data vor fi mai putini oameni care se vor indopa si vom avea mai putine apeluri la 112. Macar atat sa vedem”, a spus Cristian Tudor Popescu.

“Exista mai multe moduri de a fi ateu”

De altfel, CTP a declarat in repetate randuri ca este ateu, insa trebuie facuta si aici o diferentiere. In urma cu cativa ani, Popescu spunea ca este ateu si a dat exemplul fizicianului Stephen Hawking: “Exista mai multe moduri de a fi ateu.

Eu sunt ateu in felul in care este Stephen Hawking. El spune: «In sistemul actual al Universului pe care eu mi-l imaginez, ipoteza Dumnezeu nu e necesara». Atentie, Stephen Hawking spune: «In sistemul actual al Universului pe care eu il gandesc, ipoteza Dumnezeu nu este necesara.» El nu spune ca Dumnezeu nu exista”.

“Pentru spalare de bani, te umfla DNA, in schimb spalatoria de pacate a BOR duduie, cu un profit dumnezeiesc”

In anul 2015, Cristian Tudor Popescu publica in Gandul un editorial controversat despre necesitatea predarii religiei in scoli si compara biserica cu DNA-ul: “Biserica te spala de toate pacatele, cu conditia sa faci niste daruri pe masura catre Casa Domnului. Pentru spalare de bani, te umfla DNA, in schimb spalatoria de pacate a BOR duduie, cu un profit dumnezeiesc, cum nu iese nici din traficul de droguri sau carne vie.

Citeste si articolul :   Anamaria Prodan are COVID: „A luat de la..."

Mult imi place sa vad mafioti care, dupa ce au golit gentile cu milioane de euro, cara la cruci si bat matanii. De fapt, e vorba de o deghizare a stravechilor indulgente papale, cumpararea iertarii pacatelor cu bani gheata, crucificata pe usa bisericii din Wittenberg de Martin Luther, acum o jumatate de mileniu”, a spus jurnalistul, potrivit fanatik.ro

Autor