Cand va lua sfarsit epidemia de coronavirus din Italia. Anuntul facut de un cunoscut virusolog

Italia nu va iesi ”inainte de trei luni” din epidemia de COVID-19, care a facut deja aproape 3.000 de morti in aceasta tara, a declarat joi virusologul Massimo Galli, seful Sectiei de boli infectioase a principalului spital din Milano, relateaza AFP.

“Speranta mea este sa putem iesi din aceasta epidemie in cel mult trei luni de la aplicarea anumitor masuri. Si, este deja un termen terifiant″, a declarat el pentru presa italiana. “Nu este si nu va fi o chestiune de scurta durata, insa daca se va intampla pe termen scurt, voi fi primul care ma voi bucura”, a adaugat el, potrivit stirileprotv.ro.

Italia a luat masuri foarte stricte de izolare a populatiei, cu inchiderea institutiilor de invatamant si a magazinelor neesentiale.

Massimo Galli este o somitate in Italia, unde conduce Sectia de boli infectioase a Spitalului Sacco din Milano, in Lombardia, regiunea din nordul peninsulei cea mai afectata de epidemie, cu aproape 2.000 de morti si peste 17.000 de cazuri.

“Vaccinul este o speranta, exista 18 programe lansate pentru a obtine vaccinul. Ceva va iesi din asta, sigur, dar ma indoiesc ca vom putea sa stopam epidemia si sa o depasim in asteptarea vaccinului”, a mai spus el. “Daca avem noroc, vom obtine un vaccin probabil dupa lunile de vara, nu inainte”, a concluzionat Galli.

Noul coronavirus a facut cel putin 9.020 de decese in intreaga lume de la aparitia sa in decembrie, potrivit unui bilant AFP, stabilit pe baza unor surse oficiale, publicat joi, la ora 11:00 GMT.

Italia, a doua cea mai afectata tara din lume, cu 2.978 de decese, ar urma sa depaseasca China (3.245 de decese).

Peste 217.510 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost inregistrate in 157 de tari si teritorii de la inceputul pandemiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.