Peste 4.100 de centre de îngrijire din SUA au cazuri de infecţii cu noul coronavirus

La peste sase saptamani de la momentul in care a fost inregistrat primul deces din cauza Covid-19 intr-un azil de batrani din Statele Unite, s-a ajuns ca o cincime din decesele cauzate de virus in SUA sa fie legate de unitatile de asistenta medicala.

Primele semne privind gravitatea situatiei in centrele de ingrijire a varstnicilor din SUA au aparut la sfarsitul lunii februarie, cand rezidentii unei unitati din Seattle au murit, unul cate unul, in timp ce familiile lor nu puteau sa faca nimic pentru a-i ajuta, scrie The New York Times.

In urmatoarele sase saptamani, focarele izbucnite in toate statele americane au continuat sa faca ravagii in centrele de ingrijire medicala din intreaga tara, care erau nepregatite pentru a face fata unei astfel de situatii.O investigatie realizata de NYT arata ca numarul persoanelor care locuiesc in casele de batrani care au murit din cauza noului coronavirus este de cel putin 7.000, mult mai mare decat se redea anterior.

In New Jersey, 17 cadavre au fost depozitate unele peste altele in morga unui centru de ingrijire, in timp ce un sfert din persoanele aflate intr-un azil din Virginia au murit. Un alt caz care a socat a fost cel al unui centru din Maryland, unde cel putin 24 de persoane si-au pierdut viata, iar in unitatile de ingrijire din Kansas au murit peste 100 de rezidenti. De asemenea, au fost inregistrate decese in centrele pentru veterani de razboi din Florida, Nevada, New York, Maine, Massachusetts, Oregon si Washington.

Vineri, oficialii din New York au dezvaluit pentru prima data numele a 72 de centre de ingrijire de lunga durata care au avut cinci sau mai multe decese, inclusiv Cobble Hill Health Center din Brooklyn, unde au murit 55 de persoane.

In New Jersey, oficialii au dezvaluit ca infectiile au izbucnit in 394 de unitati de lunga si ca peste 1.500 de decese au fost legate de unitati de ingrijire medicala.

Publicitate

In general, aproximativ o cincime din decesele cauzate de virus in Statele Unite au fost legate de case de ingrijire medicala sau de alte unitati de ingrijire de lunga durata, arata revista Times. Si peste 36.500 de rezidenti si angajati din toata tara au fost testati pozitiv.

„Aceste case de ingrijire medicala sunt deja coplesite. Sunt aglomerate si nu exista suficienta implicare. Un pacient testat pozitiv pentru Covid-19 intr-un centru poate produce un adevarat carnagiu”, Sunt gropi de moarte”, a declarat Betsy McCaughey, fost adjunct al guvernatorului statului New York.

Citeste si articolul :   Peste 4.800 de noi cazuri de Covid si 307 decese, raportate in ultimele 24 de ore

Se stie ca virusul este mai mortal pentru persoanele imbatranite, cu un sistem imunitar slabit, de aceea, casele de ingrijire a batranilor sunt extrem de vulnerabile, iar lipsa testelor pentru virus si a echipamentelor de protectie a inrautatit si mai mult lucrurile.

In plus, NYT scrie ca aceste centre au un personal cu o pregatire inferioara celor din spitale si sunt slab platiti. Acest lucru ii face pe multi sa aiba doua joburi si sa intre astfel in contact cu mai multe persoane in afara centrelor si astfel exista un mai mare risc de a contacta virusul si a-l aduce apoi la pacientii din grija lor.

Toti acesti factori au permis virusului sa prospere, facandu-si drum in cel putin 4.100 de case de ingrijire americane si in alte unitati de ingrijire de lunga durata, in ciuda eforturilor tot mai disperate de a opri raspandirea.

„Locatarii si personalul de aici sunt pur si simplu sacrificati”, a spus Judith Regan, o jurnalista a carei tata, in varsta de 91 de ani, locuieste la Long Island State Veterans Home din Stony Brook University. Cel putin 52 de rezidenti si 34 de membri ai personalului de acolo au avut rezultate pozitive pentru virus.

Citeste si articolul :   Studiu! Medicamentele pentru artrita ar putea ajuta la salvarea vietii pacientilor Covid

„El se afla pe Titanic, dar nu exista barci de salvare”, a adaugat aceasta, explicand ca a ajuns chiar sa se fereasca sa il sune pe tatal sau pentru a vedea cum se simte, doar pentru a evita sa-l faca ca ajunga intr-un spatiu comun, acolo unde se afla telefonul.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.