Zece elevi nu au putut sa dea examenul de bacalaureat din cauza temperaturii

Zece elevi au avut luni temperatura peste 37.3 ̊C si nu au putut sa dea prima proba scrisa a examenului bacalaureat din sesiunea de toamna. Peste 3.000 de candidati au lipsit, iar 45 au fost eliminati din examen.

Conform MEC, la prima proba scrisa a examenului national de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba de Limba si literatura romana, desfasurata luni, au participat 12.499 de candidati din 15.675 inscrisi.

Nu s-au prezentat 3.131 de candidati, in timp ce 45 de candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda.

Zece elevi au avut temperatura peste 37.3 ̊C, doi au fost in izolare la domiciliu, iar trei spitalizati/carantinati.

Subiectele si baremul de corectare pentru proba de Limba si literatura romana au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie.

Celelalte probe se vor desfasura conform urmatorului calendar:

• 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
• 26 august: proba la alegere a profilului si specializarii – E.d)
• 27 august: proba la Limba si literatura materna – proba E.b)

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se vor derula in zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. In acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de invatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta la probele de profil din cadrul examenului national de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Citeste si articolul :   Anuntul momentului. Cand se deschid, de fapt scolile.

Afisarea primelor rezultate inregistrate la probele scrise va avea loc in data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, in aceeasi zi, in intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca in prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, in conformitate cu prevederile specifice in vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic inclusiv o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie.

Autor