Tragedie fara margini pentru o familie din Iasi. Cei doi copii pentru care au muncit din greu in Germania s-au stins in chinuri, unul inaintea celuilalt, in numai cateva ore, sub ochi mamei lor.

Tragedie uriasa pentru o familie din judetul Iasi. Doi copii miniri de un an si jumatate si trei ani au decedat, dupa ce ar fi mancat struguri din propria gradina. Din primele informatii primite, strugurii ar fi fost stropiti cu insecticid.

A doua zi dupa ce au mancat strugurii otraviti, starea de sanatate a copiilor s-a degradat vizibil, iar mama lor a sunat la 112, dar medicii nu au mai reusit sa ii salveze. Cel mic a decedat in curte, iar cel mare la distanta de cateva ore, la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iasi.

„Elicopterul la misiunea primara de la Coarnele Caprei a gasit copilul de un an si jumatate, Gabriel B., in stop cardio-respirator, a fost ventilat mecanic si resuscitat 45 minute, fara raspuns, si s-a declarat decesul. Celalalt copil, in varsta de trei ani, A.B., a fost gasit somnolent, usor confuz cu midriaza bilaterala si preluat de Elicopterul SMURD si transportat la Spitalul «Sf. Maria». Se presupune a fi o intoxicatie cu organofosforice. Mama a declarat ca le-a dat struguri”, precizat Diana Cimpoesu, sefa UPU SMURD.

Roxana si Valentin, parintii celor doi ingerasi, sunt terminati de durere. Au muncit in Germania sa le ofere conditii mai bune copiilor, iar acum ii inmormanteaza.

„Nu am putere sa vorbesc. Nu mai stiu nimic”, a raspuns mama copiilor, potrivit BZI.

De circa un an de zile, Roxana si cei doi copilasi s-au intors in Romania in comuna Coarnele Caprei, pentru a supraveghea renovarea casei de catre muncitori.

Valentin, tatal copiilor urmeaza sa revina acasa din Germania pentru a-i conduce pe ultimul drum pe copiii pe care i-a iubit ca pe ochii din cap si pentru care a muncit din greu pentru a le construi un viitor mai bun.

Anchetatorii spun ca este o moarte suspecta pana la efectuarea necropsiei.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.