Raed Arafat, anunt de ultima ora: “Daca nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este in mall”

Accesul in mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate si celor trecute prin boala, in baza certificatului verde, incepand de luni, a anuntat Raed Arafat. Seful DSU aspecificat ca in magazinele esentiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul si nevaccinatilor, dar doar daca acestea se afla in afara centrelor comerciale mari.

„Tot ce este in mall (se intra – n.r.) numai cu certificat verde. Daca nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este in mall. Sunt multe”, a spus Raed Arafat.

Intrebat, dupa sedinta de guvern daca cei nevaccinati pot intra in magazinele alimentare din mall, Arafat a spus ca „daca nu ai certificat verde te duci la magazine care nu sunt in mall, adica la magazine alimentare”.

„Sa fim seriosi! Intra pe usa de la mall si spune ca merge la supermaket, dupa care te trezesti cu el la cinematograf. Nu va merge asa Esentiale sunt magazinele de alimente si tot ce vinde partea alimentara care este esentiala. In rest mall-uri etc se intra cu certificat verde”, a mai  spus Arafat.

Seful DSU a recunoscut, totusi, ca exista si lacune in noua hotarare a CNSU. De exemplu, in ea nu sunt prevazute situatiile in care nevaccinatii vor sa se vaccineze in centrele gazduite de mall-uri.

Citeste si articolul :   Premierul Citu, anunt de ultim moment despre vacantele romanilor

„Daca intra la centrul de vaccinare din interiorul mall-ului nevaccinat, va intra insotit. Vom vedea care va fi solutia. Iti spune ca ma duc sa ma vaccinez, el este nevaccinat, dar nu are imunitate, cel mai bine sa evite mall-urile ca sa se vaccineze. Se va reglementa situatia asta cu CNCAV, daca avem centre de vaccinare in interiorul mall-ului”, a explicat Arafat.

Autor