Patriarhul Daniel, mesaj de ultima ora pentru romani: “Sa savarsim fapte de ajutorare a celor bolnavi si neajutorati”

Prefericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a transmis, vineri, un mesaj romanilor care participa la sarbatoarea Sfantului Cuvios Dimitrie cel Nou si Sfantului Cuvios Ioan Iacob de la Neamt. Acesta cere credinciosilor sa respecte cu strictete masurile sanitare si sa asculte de medici.

„Iubiti pelerini,

Pentru a putea purta crucea multor suferinte si incercari pe care le-a adus pandemia actuala si pentru a simti ajutorul lui Hristos Cel Rastignit si Inviat, este necesar sa ne intarim in credinta, sa sporim rugaciunea si sa savarsim fapte de ajutorare a celor bolnavi si neajutorati. In acest sens, pelerinajul din anul acesta la moastele sfintilor poate fi un moment de innoire duhovniceasca, de vindecare sufleteasca si trupeasca pentru toti”, a transmis Patriarhul in mesajul publicat de basilica.ro

Publicitate

Patriarhul cere credinciosilor sa respecte masurile sanitare si sa asculte de medici.

Publicitate

„Viata si sanatatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie sa le pastram si sa le cultivam cu multa rugaciune, smerenie si multa grija, respectand cu strictete sfatul medicilor si masurile sanitare hotarate de autoritatile competente. Ne rugam Preamilostivului Dumnezeu sa ocroteasca poporul nostru si pe toti oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare si aducatoare de moarte”, a mai transmis Preafericitul Daniel.

Citeste si articolul :   Carantina totala in doua mari orase. Se iese din casa doar cu declaratie

Programul sarbatorii Sfantului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanti.

Sambata, Sfintele Moaste vor fi mutate in baldachinul de pe esplanada Catedralei din Capitala, dar tot fara procesiune, au transmis reprezentantii BOR. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomeratie.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.