Ultima ora! Bucurestiul ar putea intra in scenariul galben incepand de astazi

Bucurestiul ar putea intra, incepand de astazi, in scenariul galben.

Rata de infectare a ajuns la 2,10 la mia de locuitori, fata de 1,93, cat era ieri.

Subliniem faptul ca datele prezentate sunt centralizate de Ministerul Sanatatii, iar Directia de Sanatate Publica nu a anuntat, inca, oficial, cifra.

Inca din cursul zilei de joi au aparut informatii potrivit carora este doar o chestiune de timp pana cand Capitala va intra in scenariul galben.

Publicitate

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Sanatatii, incidenta cazurilor de COVID a depasit 3 la mia de locuitori si in alte 2 orase mari. Incidenta in Satu Mare a ajuns la 3,6 iar in Bistrita, 3,26.

Reamintim ca judetul Ilfov a intrat ieri in scenariul galben.

Certificatul verde a fost aprobat de CNSU

Comitetul pentru Situatii de Urgenta a luat decizia, in cadrul sedintei de joi, ca certificatul verde sa devina obligatoriu in toate zonele unde rata de infectare depaseste 3 la mia de locuitori.

Citeste si articolul :   Coronavirus. 381 noi cazuri si 63 de decese in ultimele 24 de ore

Oamenii vor avea acces la nunti, botezuri, la meciuri, in salile de sport, in cinematografe si restaurante doar daca vor prezenta certificatul verde.

”Este o solutie! Eu am spus ca nu vreau sa mai inchidem economia. Peste 3 la mie stiti foarte bine ca avem niste masuri care ar fi inchis unele dintre activitatile economice. Si atunci o solutie pentru a mentine activitatile economice deschise o reprezinta acest certificat verde. Dar sa stiti ca nu este o solutie pentru a scapa de pandemie! Pentru a scapa de pandemie trebuie sa ne vaccinam! Se poate descarca acest certificat verde, codul QR se poate citi foarte simplu…”, a declarat premierul Florin Citu.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.