Romanii primesc o noua lovitura. Se dau amenzi mari pentru cei care nu isi monteaza repartitoare

Romanii care sunt racordati la sistemul centralizat de incalzire trebuie sa isi instaleze repartitoare pana la sfarsitul acestui an. In cazul in care nu fac acest lucru pot primi amenzi usturatoare.

Clientii Termoenergetica au inceput sa primeasca notificari ca pana pe data de 31 decembrie trebuie sa aiba instalate repartitoare.

In Capitala sunt cele mai multe apartamente fara repartitoare

Eugen Berceanu, administrator de bloc, a vorbit, vineri la Antena 3, despre decizia luata de guvernanti.

“Un repartitor costa intre 100 si 200 de lei, in medie. 80% din scara de bloc trebuie sa isi puna repartitoare ca sa fie fezabil si pentru firmele de repartitoare. Ele se vor citi prin radio si vor constata cat agent termic si cata caldura se consuma in fiecare apartament. Din principiu, din parerea mea, acest lucru este bun, dar s-a grabit Guvernul sa obige persoanele critice din apartamentele care sunt incalzite cu agent termic sa dea un termen foarte scurt, de 4 luni de zile. Cred ca nici teoretic, nici practic nu se se poate realiza acest lucru in Bucuresti, unde sunt in jur de 500.000 de apartamente fara repartitoare.

Citeste si articolul :   Coronavirus in Romania: 1.816 cazuri noi si 54 de decese, duminica

In Bucuresti sunt cele mai multe apartamente fara repartitoare si nu cred ca au un stoc firmele atatea repartitoare, pentru ca fiecare apartament are un minim de trei repartitoare, trei calorifere. Asta inseamna un milion si ceva de bucati”, a declarat Eugen Berceanu pentru sursa citata mai sus.

Se dau amenzi

Un repartitor costa intre 70 si 100 de lei si trebuie pus pe fiecare calorifer. Cine nu isi instaleaza risca amenzi intre 500 si 1.000 lei.

“Amenzile sunt intre 500 si 1.000 de lei. Sa vedem acum daca se vor aplica si daca lumea va accelera acest proces de montare a repartitoarelor”, a mai spus administratorul unui bloc din Capitala.

Pana in 2027, in blocuri trebuie sa fie numai contoare si repartitoare pentru caldura cu citire la distanta.

Autor