Primul judet care a intrat in scenariul galben. Se reintroduc restrictii

Se intorc restrictiile. Luni, 13 septembrie, Satu Mare a devenit primul judet din Romania care a intrat in scenariul galben, dupa ce rata de incidenta a ajuns la 2,53 de cazuri la mia de locuitori.

Judetul Satu Mare a intrat in scenariul galben, avand o incidenta a infectarilor, cumulate la 14 zile, de 2,53 cazuri la mia de locuitori, scrie Agerpres.

In aceeasi zi, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Ilfov a decis luni reintroducerea unor restrictii in localitatile Berceni, Bragadiru si Voluntari, unde rata de incidenta cumulata la 14 zile a infectarilor COVID a depasit pragul de 2 la mie. Printre restrictii se regasesc obligativitatea mastii in spatiile publice, piete, targuri, statii pentru transportul in comun, iar adunarile publice vor fi limitate.

Publicitate

Cluj-Napoca se pregateste de introducerea de restrictii

Cluj-Napoca a ajuns la o rata de infectare COVID-19 de 2,03 la mia de locuitori si, daca aceasta nu va scadea sub doi la mie, municipiul va intra de vineri in scenariul galben, care presupune o serie de restrictii pentru populatie.

„Asa cum am procedat in cazul fiecarei unitati administrativ-teritoriale, intram intr-o perioada de observatie de 48 de ore, iar daca nici joi nu va scadea sub 2/1000, vom convoca CJSU si incepand cu ziua de vineri trecem in scenariul galben”, a declarat, marti, prefectul judetului Cluj, Tasnadi Szilard, citat de Agerpres.

In judetul Cluj, rata de infectare este de 1,6/1.000, iar 15 unitati administrativ-teritoriale din cele 81 au depasit incidenta de 2/1.000. Cea mai mare incidenta este in comuna Catina, 6,58/1.000.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.