Anunt de ultim moment. Noi restrictii pregatite de Guvern

Autoritatile doresc sa introduca noi reguli in ceea ce priveste prevenirea infectarilor cu Covid-19, potrivit unor surse guvernamentale.

Asadar, autoritatile vor ca nuntile si botezurile sa se organizeze doar cu certificat de vaccinare in localitatile in care rata de incidenta depaseste 3 la mia de locuitori.

Florin Citu a propus ca in cazul nuntilor deja programate in localitatile in care incidenta cazurilor de COVID-19 depaseste pragul de 3 la mie sa se foloseasca certificatul verde.

“Sunt nunti programate in perioada urmatoare in zone unde deja se vede ca ajungem la 3 la mie. Propunerea mea este (…) si as vrea sa ne asiguram ca aceste nunti nu sunt anulate – ar trebui sa folosim certificatul verde pentru aceste nunti, daca se poate, ca oamenii nu mai pot sa-si modifice data de la o saptamana la alta si atunci as propune ca pentru nuntile care sunt deja programate si sunt in zone unde incidenta creste sa folosim certificatul verde. (…) Pentru nunti as propune certificatul verde si as vrea sa vad daca, din punctul vostru de vedere, aceasta este o solutie”, a declarat Florn Citu, potrivit Agerpres.

Premierul a cerut, de asemenea, ca numarul paturilor dedicate pacientilor COVID sa fie dublat, pana la 1.600 de locuri.

“As vrea sa vorbim despre situatia de la ATI. Avem deja 600 de persoane. Ultima informare pe care o aveam este ca avem ca numar de paturi disponibile 860, as vrea cat mai repede sa revenim la 1.600 de paturi disponibile pentru sectiile ATI. Daca este nevoie de interventia mea, spuneti, dar stiu foarte bine ca putem sa ajungem la 1.600 de paturi. Sa-mi spuneti cum si cand ajungem acolo, ca sa nu fim luati pe nepregatite”, a transmis, duminica, premierul, la Palatul Victoria.

Premierul a mentionat ca Romania este pe o panta ascendenta in privinta pandemiei de COVID-19.

“In ceea ce priveste situatia epidemiologica, stiti foarte bine ca, din pacate, suntem pe o panta ascendenta, avem cateva judete unde situatia este deja ingrijoratoare si incidenta a sarit de 2 la mie. Bistrita-Nasaud si Ilfov sunt deja aproape, sunt peste, ajung chiar la 3 la mie. Aici clar trebuie sa vedem ce solutii vom lua in perioada urmatoare si cum ne asiguram ca toate masurile sunt respectate”, a mai spus premierul.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.