Cand se vor face din nou nunti, botezuri si mese festive. Iohannis a facut anuntul oficial

Presedintele Klaus Iohannis a snuntat ca nuntile, botezurile, mesele festive vor putea fi organizate in exterior cu maximum 70 de persoane, iar in interior – cu cel mult 50 de persoane, de la 1 iunie.

“Avem, bunaoara, nunti, botezuri, mese festive unde pot participa in exterior, deci in aer liber, incepand cu 1 iunie, maximum 70 de persoane. Nunti, botezuri, mese festive in interior, maximum 50 de persoane de la 1 iunie. De la 1 iulie, numarul creste, de la 1 august numarul creste, dar, si aici este foarte important, daca organizatorul garanteaza ca toate persoanele care participa sunt vaccinate, se renunta la restrictionarea numarului de participanti. Mai concret, daca pe 15 iulie cineva doreste sa organizeze o nunta intr-un spatiu inchis, in interior, si garanteaza ca toti participantii sunt vaccinati, nu se mai aplica restrictionarea la un numar, ar fi atunci de 70 de persoane”, a spus seful statului intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca in ceea ce priveste salile de sport, numarul de participanti este restrictionat, insa a subliniat ca daca organizatorul sau managerul acesteia garanteaza de asemenea ca toate persoanele care intra sunt vaccinate, numarul de participanti poate sa creasca.

“Aceste masuri sunt gandite, pe de-o parte, sa ne protejeze, pe de alta parte, sa ne reluam cat de mult viata normala si incurajeaza vaccinarea”, a mai spus Iohannis.

Publicitate

Presedintele Iohannis a avut o sedinta de lucru cu premierul Florin Citu, mai multi membri ai Guvernului, seful DSU, Raed Arafat, si directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, Adriana Pistol.

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.