Se intorc restrictiile. Unde se interzice circulatia persoanelor pe timpul noptii

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Cluj a decis, miercuri, sa instituie noi restrictii in comuna Margau, inclusiv interzicerea circulatiei persoanelor pe timpul noptii. Aceasta masura a fost luata dupa ce rata incidentei COVID-19 a ajuns la 12,39 la mia de locuitori.

„In unitatea administrativ-teritoriala comuna Margau (12,39), unde incidenta cumulata la 14 zile depaseste 7,5/1.000 de locuitori, se vor aplica, incepand cu data de 26.08.2021, urmatoarele masuri: Se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei in intervalul orar 20,00-05,00, cu urmatoarele exceptii (…)

Publicitate

Se instituie obligatia pentru operatorii economici care desfasoara activitati de comert/prestari de servicii in spatii inchise si/sau deschise, publice si/sau private, sa isi organizeze si sa isi desfasoare activitatea in intervalul orar 05,00-18,00. Prin exceptie, in intervalul orar 18.00-05.00, operatorii economici pot activa doar in relatia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. (…)

Se suspenda activitatea operatorilor economici desfasurata in spatii inchise in domeniul salilor de sport si/sau fitness”, scrie in hotararea CJSU Cluj.

Exceptii

Conform documentului, sunt exceptate de la masura interzicerii circulatiei persoanele care se deplaseaza intre locuinta si serviciu, pentru asistenta medicala, cele in tranzit prin comuna si cele care se deplaseaza pentru ingrijirea unor persoane.

In ceea ce priveste agentii economici, sunt exceptati de la noul program farmaciile, benzinariile, cei cu livrari la domiciliu si din domeniul transporturilor.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.