Directorul ANM, prognoza METEO pana pe 20 septembrie 2021.

ANM anunta ca ne asteapta un inceput de toamna cu vreme calda. Desi in primele zile din septembrie, temperaturile vor scadea usor, vor urma perioade si cu 30 de grade.

“Cel putin prima saptamana da un semnal ca e posibil sa avem temperaturi usor mai coborate in nord, in rest vor fi valori apropiate de normal.

Deja incepem toamna, dar asa cum arata primele trei zile, valorile depasesc pragul unei zile de vara, 25 grade, in sud, sud-est si est, ceea ce inseamna temperaturi agreabile pentru prima parte din septembrie.

Toamna va aduce in atentie multe zile cu valori peste 25 de grade Celsius, semn ca vara nu se va lasa dusa atat de usor.

Publicitate

Si in urmatoarele zile, chiar daca a fost o masa de aer rece care a afectat tara noastra, vom avea temperaturi in extremitatea de sud apropiate de 30, posibil peste 30 grade Celsius”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

Vremea in saptamana 23 – 30 august

Valorile termice se vor situa in jurul celor specifice pentru acest interval, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in jumatatea nordica a tarii, dar mai ales in extremitatea de nord, iar in rest vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada.

Citeste si articolul :   Lista clinicilor care efectueaza teste COVID-19. Cati bani scoti din buzunar

Vremea in saptamana 30 august – 6 septembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru aceasta saptamana, in toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul intregii tari.

Vremea in saptamana 6 – 13 septembrie

Temperaturile medii se vor situa in limitele climatologice ale perioadei, in toate regiunile. Cantitatile de precipitatii vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in zonele montane.

Vremea in saptamana 13 – 20 septembrie

Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor specifice pentru aceasta saptamana, pe intreg teritoriul Romaniei. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi in general excedentar in regiunile sudice, sud-estice si la munte, iar in rest va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.