Oficial: Ordonanta militara a Guvernului. In ce conditii mai poti iesi din casa, pe timpul noptii, incepand de duminica ora 22:00

Ordonanta militara prin care circulatia oamenilor este restrictionata restrictionata, iar intrarea in Romania a cetatenilor straini este interzisa a fost anuntata, sambata, de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Art. 5. – (1) In intervalul orar 22.00 – 06.00, circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele prevazute la art. 4.

(2) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau o declaratie pe propria raspundere.

(3) Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe propria raspundere, completata in prealabil.

(4) Declaratia pe propria raspundere trebuie sa cuprinda nume si prenume, data nasterii, adresa locuintei/ gospodariei/ locului activitatii profesionale, motivul deplasarii, data completarii si semnatura.

(5) Masura se aplica incepand cu data de 23 martie 2020, ora 22.00, ora Romaniei.

Art. 7. – (1) Persoanele izolate la domiciliu, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate si sunt conduse de fortele de ordine publica si plasate in carantina institutionalizata, sub paza.

Citeste si articolul :   Document. Guvernul, aproape de declararea starii de alerta. Scolile si gradinitele, inchise pana la finalul lunii aprilie

(2) Persoanele carantinate, ca masura de prevenire a raspandirii COVID-19, care parasesc locatia in care acestea au fost plasate, fara aprobarea autoritatilor competente, sunt carantinate pentru o noua perioada de 14 zile.

(3) Masurile dispuse potrivit alin.(1) si (2) nu exonereaza persoanele de raspunderea contraventionala sau penala.

(4) Masurile se aplica incepand cu data publicarii prezentei ordonante militare in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, precizeaza stirileprotv.ro.

Autor