Un nou focar de COVID- 19 in Romania. Zeci de persoane confirmate pozitiv

Autoritatie au depistat un nou focar de COVID -19 la un abator de pui din judetul Vaslui. Au fost confirmate pozitiv  zeci de persoane din randul angajatilor.

Saptamana trecuta au fost depistati trei angajati care au prezentat simptome specifice COVID-19 si s-a decis testarea celor care au intrat in contact cu acestia.

Angajatii testati pozitiv isi desfasoara activitatea in sectii diferite. O cauza a raspandirii virusului ar fi aceea ca salariatii fac naveta cu microbuzul.

„59 de cazuri din 100 de persoane testate au fost declarate pozitive. Ancheta epidemiologica este in desfasurare la acest moment. Majoritatea sunt asimptomatici. Organizam internarea celor care doresc sa fie internati, altfel au stat izolati la domiciliu. Nu sunt doar din Vaslui, ceea ce face ancheta un pic mai laborioasa. Sunt persoane care au adresa de domiciliu in mai multe localitati din mediul rural din judetul Vaslui. Avem focare in evolutie in unitati publice si private, sunt anchete in desfasurare”, a spus Mirela Vlada, directorul DSP Vaslui, potrivit Digi24.

In judetul Vaslui sunt mai multe focare de coronavirus. Majoritatea sunt si in alte institutii si chiar la spitalul din Barlad.

„Avem si in Spitalul Municipal de Urgenta Elena Beldiman din Barlad un focar, la o sectie din spital”, a mai spus purtatorul de cuvant.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.