Daca mancarea este depozitata in frigider in mod incorect, atunci acestea se vor deteriora rapid, vor deveni vechi, vor suferi un miros neplacut, iar frigiderul in sine va fi intr-o stare de incarcare constanta, ceea ce va perturba circulatia aerului.
In primul rand, trebuie sa intelegeti ca principiul depozitarii adecvate a alimentelor in frigider este plasarea lor sigura, deoarece la diferite niveluri ale frigiderului exista regimuri de temperatura diferite. Produsele lactate trebuie pastrate in partea de sus, carnea sau pestele in partea de jos, legumele si fructele in sertare separate.
Usa frigiderului este calda, deci nu ar trebui sa puneti branza, lapte si alte alimente perisabile acolo.
Cel mai bine este sa pastrati alimentele gata preparate in anumite recipiente sau in vase acoperite cu smalt care se inchid ermetic. Daca nu exista astfel de recipiente, atunci ar trebui sa infasurati alimentele cu folie alimentara.
Publicitate
Distingeti intotdeauna intre produsele finite si cele brute. Legumele si fructele trebuie, de asemenea, tinute departe unul de celalalt, deoarece astfel de alimente accelereaza putrezirea reciproca. De asemenea, nu puteti stoca impreuna branzeturi si afumaturi, carnati cu legume si fructe, salate cu peste.
Frigiderul trebuie pastrat intotdeauna curat. Branza si carnatii se depoziteaza cel mai bine in pungi speciale de hartie. De asemenea, este foarte recomandat sa spalati complet frigiderul de 2 ori pe luna.
Noile frigidere au o „camera zero” speciala. In el, temperatura aerului fluctueaza in limita a zero grade Celsius, umiditatea este optima pentru a pastra prospetimea si beneficiile produselor. Aceasta camera este cea mai buna pentru depozitarea alimentelor care se strica rapid. De exemplu, produse lactate, fructe si legume proaspete, ierburi, carne tocata proaspata etc.
Aspectul frigiderului este, de asemenea, important. Exteriorul usii trebuie sa fie intotdeauna curat si poate fi decorat cu diverse obiecte, cum ar fi magneti.
Publicitate