Cinci dintre cele mai bune antibiotice naturale

Antibioticele medicinale din farmacie, care, pe langa efectul pozitiv, provoaca reactii adverse nedorite, pot fi uneori inlocuite cu antibiotice naturale. Substantele antibiotice naturale nu au contraindicatii, nu dauneaza, au un efect de vindecare excelent si sunt mai ieftine decat medicamentele.

Primele cinci antibiotice naturale includ hrean, afine, usturoi, busuioc si afine.

Hrean

Radacina acestei plante, care poate fi gasita in orice gradina , contine o enzima si ulei de mustar. Cand se freaca radacina de hrean, ambele substante se combina sub influenta oxigenului, rezultand formarea uleiului de mustar de alil (izotiocianat de alil) – un antibiotic natural. Acest compus combate cu succes bacteriile din nazofaringe si cavitatea bucala.

Folosind o tinctura de 1 lingura  de hrean ras si 3 linguri miere poate vindeca traheita, bronsita, tusea cronica. Cistita poate fi eliminata prin amestecarea  unei linguri de hrean ras cu un pahar cu apa clocotita si consumarea a 200 ml din acest ceai de trei ori pe zi.

Merisor

Merisorul are proprietati antivirale si antibiotice si este un excelent antioxidant. Sucul de merisoare  curata vezica si tractul urinar de bacteriile patogene. Merisoarele  sunt indispensabile in tratamentul racelilor: proprietatile sale bactericide sunt unice.

Publicitate

Pentru a pregati bautura din fructe, amestecati merisoare  cu zahar (3 la 1) si turnati 0,5 litri de apa calda.

Usturoi

Usturoiul indeparteaza parazitii intestinali si alti paraziti, distruge bacteriile si virusurile, reduce tensiunea arteriala si previne tromboza. Aceasta planta are proprietati antioxidante si previne cancerul. Un catel de usturoi contine peste 400 de compusi benefici. Usturoiul este utilizat pentru tratarea difteriei, a ulcerului peptic, a tuberculozei si a diferitelor boli helmintice.

Busuioc

Un alt antibiotic natural universal. Are proprietati dezinfectante si bactericide si protejeaza organismul de diferite infectii.

Un decoct de busuioc (4 linguri de frunze maruntite si 250 ml de apa clocotita) ajuta la angina, cefalee, conjunctivita.

Afine

Fructele acestei plante contin aspirina naturala, care amelioreaza durerea si ajuta la eliminarea inflamatiei cronice.

Citeste si articolul :   6 beneficii pentru sanatate ale pepenelui verde

Afinele actioneaza ca niste antibiotice medicinale prin uciderea bacteriilor din tractul urinar si prevenirea raspandirii infectiei pe tot corpul.

Atentie:  Aceste plante nu inlocuiesc antibioticele reale. Automedicatia poate fi periculoasa! Urmati recomandarile medicului dumneavoastra.

Publicitate

Autor