4 alimente care devin toxice la reincalzire

Unele feluri de mancare, cand nu sunt terminate, isi gasesc refugiu in cutii care sunt puse in frigider pentru utilizare ulterioara. Cu toate acestea, unele alimente, odata reincalzite, pot deveni toxice pentru organism. Deci, actul de incalzire, oricat de banal ar fi, s-ar putea dovedi a fi mai periculos decat crezi.

Puiul

Puiul poate fi periculos daca este consumat la 2-3 zile dupa preparare. Prin incalzirea acestuia, structura proteinelor sale este modificata provocand probleme digestive. Este recomandabil sa il consumati in aceeasi zi in care a fost gatit. Daca nu aveti de ales si trebuie sa il reincalziti, asigurati-va ca o faceti la o temperatura mai scazuta pentru o perioada mai lunga de timp.

Oua

Indiferent daca sunt preparate sub forma de omleta sau amestecate, ouale devin nedigerabile si compozitia lor se schimba atunci cand se reincalzeste. In plus, ele devin toxice pentru organism.

Ciupercile

Ciuperca este un aliment usor bogat in fibre si vitamine. Atentie insa, trebuie consumat proaspat si nu reincalzit. Compozitia proteinelor sale se schimba atunci cand este incalzita, mai ales ca este vulnerabila la microorganisme. Ca urmare, gustul sau este modificat si devine dificil de digerat provocand gaze, balonare si dureri de stomac.

Alimente care contin nitrati

Spanacul, la fel ca sfecla si telina, contin nitrati esentiali pentru corpul nostru. Cu toate acestea, incalzirea acestor legume induce o conversie a nitratilor in nitriti care raman o substanta potential cancerigena. Cel mai bine este sa le consumati crude si acest lucru se aplica tuturor legumelor cu o concentratie mare de nitrati.

Orezul, in acelasi context, poate prezenta, de asemenea, un pericol atunci cand este reincalzit. Stim ca orezul este o sursa buna de energie si poate preveni multe boli. Dar cand orezul ramane la temperatura camerei pentru o lunga perioada de timp, acesta sufera o crestere excesiva a bacteriilor. Prin urmare, nu se recomanda reincalzirea acestuia cu riscul de a suferi intoxicatie. Astfel, este de preferat ca aceste alimente sa fie consumate in aceeasi zi in care sunt gatite; pot fi consumate chiar reci.

Publicitate

Publicitate

Autor