Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Calinic, s-a infectat cu Covid-19

IPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, s-a infectat cu Covid-19. Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor spune ca nu ar avea o forma grava sau ca ar fi intubat.

De asemenea, tot Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor precizeaza ca Inaltpreasfintitul Parinte Calinic nu este spitalizat, ci urmeaza un tratament medical si „proceduri specifice” dupa ce a fost diagnosticat si tratat corespunzator in urma contactarii Sars-Cov-2.

„Precizam totodata ca Inaltpreasfintia Sa nu a fost niciodata intubat sau intr-o stare grava. Inaltpreasfintia Sa multumeste respectuos tuturor celor care l-au sustinut cu rugaciunile: monahi si monahii, preoti, credinciosi si credincioase, tineri si batrani, elevi si studenti, in aceasta perioada dificila”, a declarat preotul Alexandru Flavian Sava, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, mentionat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a precizat ca IPS Calinic a stat doua saptamani in carantina, in acea perioada fiind si internat cateva zile.

Potrivit Suceava News in 17 septembrie parintele protosinghel David Oprea, coordonator al cabinetului IPS Calinic al Sucevei si Radautilor, a murit in urma complicatiilor suferite dupa ce a fost confirmat cu COVID-19. Parintele David a murit la varsta de 47 de ani.

Citeste si articolul :   Doliu in lumea medicala! Renumitul doctor Alexandru Oproiu a decedat. A salvat sute de pacienti

IPS Calinic a fost ales arhiepiscop al Sucevei si Radautilor in iulie 2020, dupa decesul Arhiepiscopului Pimen, infectat cu coronavirus.

Autor