Situatie disperata in Capitala. Nu mai sunt paturi libere la terapie intensiva pentru bolnavii de Covid

Situatie disperata in Capitala. In Bucuresti nu mai este niciun pat liber la sectiile de terapie intensiva Covid. In spitalele din intreaga tara mai sunt doar zece.

Potrivit datelor existente in aplicatia alerte.ms, duminica, la nivel national sunt 1.273 de paturi de terapie intensiva pentru pacientii Covid-19.

1.220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul intregii tari.

In Capitala sunt avizate de DSP 266 de paturi de terapie intensiva pentru pacientii de Covid-19.

Publicitate

La nivel national sunt libere zece paturi ATI pentru pacientii bolnavi de Covid-19, altele decat cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2, iar in Bucuresti nu sunt paturi libere la acest moment.

Se lucreaza in continuare pentru operationalizarea si asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile in zilele urmatoare.

Publicitate

Pentru operationalizarea unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezinta anumite conditii medicale si care sunt si confirmate cu SARS-COV-2 pentru ca in aceste cazuri, acei pacienti au afectiuni grave ce pot constitui comorbiditati si sunt expusi unui risc mult mai mare.

Citeste si articolul :   Bilant COVID-19. Peste 11.400 de cazuri noi

In ceea ce priveste situatia paturilor ATI destinate pacientilor de Covid-19, altele decat cele rezervate special pentru persoane cu anumite conditii medicale care sunt si confirmate cu SARS-COV-2, sunt inca libere: in Ialomita unu, in Sibiu trei, in Vrancea sase.

Inca 6.333 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate in ultimele 24 de ore, in Romania.

In unitatile sanitare de profil, numarul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.313. Dintre acestea, 1.220 sunt internate la ATI.

Din totalul pacientilor internati, 267 sunt minori, 246 fiind internati in sectii si 21 la ATI.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.