Top 10 analgezice naturale

A avea un tratament potrivit pentru ameliorarea si tratarea durerii (articulare, musculare, reumatice etc.) este esential pentru o viata de zi cu zi mai buna. Descoperiti o varietate de analgezice naturale care pot fi mai eficiente decat medicamentele! Folosirea plantelor , condimentelor si produselor naturale ca analgezice este cel mai sanatos lucru pentru ameliorarea durerii.

1. Chili

Capsaicina este compusul emblematic al ardeilor iuti care ajuta la ameliorarea durerii prin reducerea semnalelor catre creier. Chili este un calmant natural care poate ajuta la prevenirea si tratarea durerilor de cap, a zonei zoster si a artritei.

2. Ghimbir

Ghimbirul poate ajuta la durerea asociata cu artrita si crampele menstruale. Aciditatea si inflamatia din jurul articulatiilor sunt reduse de proprietatile antioxidante ale ghimbirului. Aceasta planta este de asemenea eficienta in tratarea racelilor si calmarea gretei.

3. Gheara diavolului

Originar din Africa, gheara diavolului este un calmant natural. Utilizat atat in medicina alternativa, cat si in medicina traditionala, ajuta la tratarea bolilor inflamatorii . Acest lucru se datoreaza faptului ca glicozidele iridoide, care sunt compusii acestei plante, pot reduce, de asemenea, arsurile la stomac si durerile de spate.

4. Magneziu

Magneziul este un mineral care ofera beneficii surprinzatoare pentru sanatate. Magneziul este capabil sa limiteze spasmele care cauzeaza durere. In plus, ajuta la reducerea stresului, construieste muschii si imbunatateste sanatatea articulatiilor si a oaselor.

5. Curcuma

Curcuma contine curcumina, care este un calmant natural al durerii. Acest condiment are proprietati antiinflamatorii care ajuta la combaterea durerilor musculare, a artritei si a arsurilor la stomac.

6. Ulei esential Wintergreen

Desi otravitor in forma sa pura, acest ulei poate fi eficient in ameliorarea durerii atunci cand este diluat. Acest calmant natural este bogat in salicilat de metil, un compus care are proprietati analgezice. Uleiul esential Wintergreen are un miros de menta si este ideal pentru ameliorarea durerilor musculare si articulare. Acest ulei poate ajuta, de asemenea, la imbunatatirea starii de spirit.

7. Scoarta  de salcie alba

Un alt calmant natural utilizat in medicina traditionala este scoarta de salcie alba. Contine salicilina care are proprietati similare aspirinei si flavonoide care ajuta la ameliorarea durerilor de cap si a durerilor de spate.

Citeste si articolul :   Lipsa vitaminei D provoaca probleme grave de sanatate. Simptomele deficitului de vitamina D

8. Frunza de mesteacan

Frunza de mesteacan contine salicilat de metil, care este similar cu proprietatile aspirinei. Acest calmant natural are proprietati antiinflamatoare si analgezice eficiente. Frunzele de mesteacan pot fi consumate uscate sub forma de infuzie, capsula sau pulbere. Ele ajuta la ameliorarea durerilor articulare, musculare si reumatice.

9. Aquamin

Aquamin se gaseste in cateva locuri din intreaga lume, cum ar fi Islanda si coasta de vest a Irlandei. Derivat din alge rosii, este bogat in calciu, zinc, magneziu, fier si seleniu. Aceasta alga are proprietati antiinflamatorii care ajuta la reducerea durerii si inflamatiei.

10. Cirese

Ciresele sunt un calmant natural al durerii. Contin antociani, compusi care inhiba enzimele dureroase si neutralizeaza radicalii liberi care pot provoca inflamatii la nivelul articulatiilor.

Toate aceste produse naturale pot fi de mare beneficiu pentru ameliorarea durerii si tratarea inflamatiei. Aceste analgezice naturale sunt recomandate persoanelor in varsta pentru a evita adaugarea de medicamente la tratamentele lor.

Autor