5 moduri simple, dar eficiente de a scapa de anxietate

Toata lumea se ingrijoreaza din cand in cand cu ceva, si asta este destul de normal.  Persoanele nelinistite sunt in permanenta nervoase, nervoase din orice motiv, deseori se prabusesc asupra celor dragi si intra in panica pentru fleacuri. Toate acestea ii obliga sa se regaseasca in situatii dificile care provoaca si mai multa anxietate. Acesta este ca un cerc vicios, din care pare imposibil sa iesi.

Din fericire, nu este cazul. Exista cateva modalitati simple, dar eficiente, de a face fata anxietatii

 Sport

Exercitiul este important nu numai pentru a pierde in greutate si a sanatatii fizice, ci si pentru starea psihologica a unei persoane. Chiar si exercitiile moderate pana la usoare, cum ar fi mersul pe jos, inotul sau mersul cu bicicleta, pot fi linistitoare, relaxante. Acest lucru este sustinut de o revizuire stiintifica a mai multor studii care au aratat ca exercitiile fizice au redus semnificativ simptomele anxietatii.

Incercati sa mancati alimente sanatoase

Riscul de anxietate creste cu pana la 25% daca luati o dieta bogata in grasimi si carbohidrati rafinati. In timp ce o dieta bogata in proteine, acizi grasi omega-3, legume, fructe si leguminoase, dimpotriva, ajuta la controlul anxietatii. De asemenea, daca sunteti ingrijorat adesea, nu abuzati de alcool: acesta amelioreaza simptomele doar pentru o perioada de timp,dar dupa  acestea se pot agrava.

Publicitate

Reduceti aportul de cofeina

Cofeina creste ritmul cardiac si tensiunea arteriala, ceea ce poate creste anxietatea si anxietatea. Desigur, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te privesti complet de bauturile cu cofeina, mai ales daca le iubesti. Dar merita sa reduceti usor frecventa utilizarii lor.

Incercati suplimente de magneziu

Suplimentele cu magneziu s-au dovedit a reduce anxietatea intr-un studiu din 2017 . Cu toate acestea, lucrurile nu sunt atat de roz si nu este nevoie sa va grabiti imediat la cea mai apropiata farmacie pentru suplimente de magneziu. Au contraindicatii, deci, inainte de a  utiliza, trebuie sa va consultati cu medicul si sa va verificati nivelul de magneziu din organism.

Respirati incet si profund

Respiratia incet  si profund activeaza sistemul nervos parasimpatic, care este responsabil pentru relaxare. . La inceput poate parea putin incomod, dar dupa cateva respiratii , te vei obisnui cu ea. Oricand va simtiti anxios, faceti o scurta pauza si respirati putin, va veti simti mult mai bine in cateva minute.

Citeste si articolul :   Cele mai bune trei substante pentru sanatatea creierului

Cautati motive pentru a rade

Rasul este o modalitate excelenta de a calma anxietatea si de a te face sa te simti mai bine. Deci, daca va simtiti anxios , gasiti un motiv pentru a rade: urmariti un episod dintr-un serial de comedie, videoclipuri cu pisici .

Publicitate

Autor